Великий огляд українських музичних альбомів 2020 року

До вашої уваги огляд 274* нових альбомів  україномовної музики, що побачили світ у 2020 році.

Огляд українських альбомів 2021 року доступний тут

Найкращі треки (суб'єктивно) ми зібрали в плейлисти:

Слухати на Youtube Music | Слухати на Spotify

Більше сучасного українського музла можна знайти на Українська Пісня Кожного Дня.

📣УВАГА, це зовсім не справжній музичний чарт та не топ-список переможців та переможених. Альбоми відсортовано суб’єктивно, враховуючи власний смак, вподобання та положення зірок в космосі. Нічого особистого© 😉 

* 11/12/2021 - Додано 4 альбоми:
* 16/12/2021 - Додано 1 альбом: * 17/01/2022 - Додано 1 альбом:
  1. Люсі - Енігма (Жанр: денс) [Рекомендовані треки: На дні, Енігма] , Оцінка: 10 з 10

    Люсі - Енігма

    Довгоочікувана збірка танцювальних ритмів з серйозними, “біблійними” мотивами. У Христини якась неймовірна енергетика та запал, якою вона ділиться з нами



  2. I miss my death - Mysto (метал) [Примара, Чортів тягар] , 10

    I miss my death - Mysto

    Темна, важка та страшна! Саме такою має бути метал-музика, без сумніву! Додайте сюди янгольський оперний голос солістки гурту і вийде неймовірний коктейль. 40 хвилин містики, що зачаровує!



  3. Omana - Альбом жахів (рок) [Арешт, Демони, Паранормальні] , 10

    Omana - Альбом жахів

    Концептуальна збірка з 13 легеньких жахачок та страшилок в рок-стилі. Слухати в п’ятницю 13 в темній кімнаті на самоті



  4. Паліндром - Стіни мають вуха (хіп-хоп) [Святковий, Холод і сніг, Пару хвилин, Потім, Райдуга] , 10

    Паліндром - Стіни мають вуха

    Степану вдало вдається поєднувати гострі слова в реп-композиціях з модними, класичними електронними ритмами. На збірці, до речі вистачає робіт і для прихильників саме "співаних пісень", а не репу. Динамічний "Холод і сніг" - це любов! Чудовий приклад гнучкості та трансформації артиста. Хоч, звісно, знайдуться охочі закинути Степану у втраті "трушності" справжнього репера, та особисто я бачу більше плюсів у здатності артиста розвиватись і поєднувати різні музичні жанри в своїй творчості. Тільки вперед!



  5. Nug - Alter Ego (метал) [Звір, Одинадцять, Доріан, Блиск Ночі] , 10

    Nug - Alter Ego

    Та збірка, яку має послухати кожен металіст країни! Страшні та химерні семи-восьми хвилинні метал симфонії, від яких не те що мурахи шкірою - зуби з переляку цокотять! Не часто чуєш такого потужного музичного валива. Слухаючи альбом, з його крутезним музичним оформленням та цими звірячими гроул-партіями вокаліста, чомусь постійно не покидало відчуття тривоги. Думаю, така музика не лишає байдужим. Раджу послухати цю збірку ввечері чи вночі - заміна будь-якій жахачці в телевізорі!


  6. Дао Парк - Подорож (денс) [Не вимикай, Пірнай] , 10

    Дао Парк - Подорож

    Якісне музло з романтичними текстами та вокалом. Ласкаво просимо у Подорож до світу фірмового звучання.


  7. Тонка - Таємна зброя (денс) [Бтщрс, Кривава Луна] , 10

    Тонка - Таємна зброя

    Драйв, ритм та чудові мелодії – це і є таємна зброя Альони з хлопцями! Обов'язково послухайте "Кривава луна до кінця!"


  8. Vidma - Vidma (панк) [VIDMA, Зілля, Їхали козаки, Песиголовці] , 10

    Vidma - Vidma

    Ой обережно, людоньки, зараз буде порція електропанку! Таке жваве музло можна сміливо пропонувати як відьмам, для озвучення своїх шабашів так і сучасним козакам, як надихаючі марші для підняття бойового духу ;) Ця музика легко підніме вам настрій та дозволить розім'яти кістки, як мінімум на шиї - всидіти під таке добро неможливо! Свіжа кров - то могутня сила - голова скаженіла!


  9. Pernatiz - Бейдевінд (денс) [Надновою, Bijdewind] , 10

    Pernatiz - Бейдевінд

    Стильна, романтична та запальна електронна лірика. Чудодійне музло.


  10. Карамельне листя - Роджер, Скриня Жахів (хіп-хоп) [Роджер, Мореман, 4321, Не Танці На Кістках] , 10

    Карамельне листя - Роджер, Скриня Жахів

    Сильно сушить на суходолі? Тоді вам точно варто послухати цей альбом від моряка зі Сміли! Чесно кажучи, я вперше чую таку концептуальну роботу про піратське життя у стилі хіп-хоп! Мабуть на мене вплинули книжки про пригоди корсарів, які любив читати в дитинстві та всі ці голлівудські фільми про романтику морських злодюг, та це дуже крута музична історія. Терміново висилаємо примірник альбому в Сомалі -=) Не обійшлося тут і без треків, пов'язаних із сьогоденням Батьківщини. Не відступай і не здавайся!©


  11. IDXO - Монохром (денс) [Монохром, Очі алмаз] , 9

    IDXO - Монохром

    Данило у своїх збірці продумав все до дрібниць: теплі танцювальні ритми половини пісень викликають непереборне бажання рухатись та відриватись, але в той же час повільні треки дають змогу перепочити після вриву та переосмислити свою поведінку ;) Я закричу і полечу©


  12. JUMANJIGANG - Мольфари (хіп-хоп) [Only fans, Finesse, Стосорок] , 9

    JUMANJIGANG - Мольфари

    Кому модних бітів та настрою? Чувачки розжилися збіркою свого атмосферного музла - тут можна і погойдати тілом і повслухатись до текстів. Та таке не соромно увімкнути навіть у димному пабі!


  13. Wanna Wake - Диліжанс (хіп-хоп) [Diligence, First-Class, Kapitan] , 9

    Wanna Wake - Диліжанс

    Танцювальний, енергійний, модний та сучасний хіп-хоп від молоді та для молоді ;) Першокласне© музло! Позіхати© під таке жваве звучання вам точно не доведеться. Ось що має звучати в молодіжних клубах, а не оте от від північних!


  14. Bomzhelina - Бомжеліна Шолі? (хіп-хоп) [Епічна, Голова з плеча, Вали] , 9

    Bomzhelina - Бомжеліна Шолі?

    Зізнайтесь, ви ж не чекали на цей альбом - На нього, на нього, на нього!?© Ця молода особа стрімко увірвалась у вагон вітчизняного мистецтва зі станції Тараща. Ну що мені зробить, якщо Бомжеліна офігенна?© Іронічний та здебільшого веселий хіп-хоп з провінційного життя на доволі літературному суржику під круті біти - це цікаво слухати та особливо дивитись її кліпи!


  15. PALAYEAH - Хвилі (денс) [Молодість] , 9

    PALAYEAH - Хвилі

    Потужний танцювальний хіп-хоп. Такі речі підійдуть, як для гучної вечірки з друзями так і для далеких подорожей в авто!


  16. Tyupa - Життя - есе (денс) [Місяць, Поряд] , 9

    Tyupa - Життя - есе

    Свіжа доза електронного кайфу від родинного колективу з Закарпаття. Електронне звучання гурту з космічними нотками вже пізнається


  17. Мантра Керуака - Імітація Імітації (рок) [Передостанній супермен, Не спи, Ніяково, Імітація імітації] , 9

    Мантра Керуака - Імітація Імітації

    Маємо натхненне намагання колективу докопатись до суті речей© Альбом мелодійних композицій, здебільшого повільних та сумних. Трек Ніяково, про Полімерне покоління© звучить дуже по особливому. Якщо ви любите рок не тільки за можливість помахати патлами та послемитись, а ще й за магію звучання - вам це слухати обов'язково!


  18. D.Marsh - Вічність (електроніка) [Слухай Мовчи, Час брехні] , 9

    D.Marsh - Вічність

    Хлопці навалюють потужною хвилею свого звучання буквального з першої секунди збірки! Поєднання року та електронних штук в піснях часом зриває дах ;)


  19. Pavlo Nechytaylo - Live in Mezzanine 2020 (лірика) [Hata, Kit, Na svojemu konyku, Do poba4ennya] , 9

    Pavlo Nechytaylo - Live in Mezzanine 2020

    Запис з цьогорічного живого акустичного концерту Павла(учасника гурту Zapaska, якщо не знали) було оформлено в якості окремої збірки. Фірмовий голос та манера виконання співака-археолога заворожує. Трагічна історія про зірваний концерт через котячі примхи варта екранізації!


  20. Ragapop - Siasya (хіп-хоп) [Siasya] , 9

    Ragapop - Siasya

    З творчого об'єднання ДАХ просто не можуть виходити нудні проекти. Цього разу маємо літературний хіп-хоп, під акомпанемент надпотужної музики. Кожен трек - то окрема історія, яку слухаєш, мов справжнє оповідання.


  21. Shy - Легіт (лірика) [Твої слова, Повернись] , 9

    Shy - Легіт

    Легка, невимушена, ніжна, приємна та місцями дещо сумна – саме так можна описати музику від Олександри. Ідеальна музика для меланхолійного настрою!


  22. Страта - Вирок (метал) [Проклятий, Звір, Прірва, Спотворена віра] , 9

    Страта - Вирок

    Яке валиво, оце так напасть! Проклята пекельна звіряча енергія так і лине від цього релізу. Це і є метал з усією його магією! Така музика музикантів з Кременчука точно розтопить лід(с) Як же шкода, що таке музло не представлене на музичних платформах :( Настільки проникся цим шаленством, що розжився фірмовою футболкою гурту =)


  23. GG ГуляйГород - ПANЯNКА (електро-фолк) [Льон, Микито, Чайка] , 9

    GG ГуляйГород - ПANЯNКА

    Прекрасна суміш електроніки з фольк-мотивами, вже у класичному для колективу стилі. Точкові вкраплення хіп-хопу дуже на рівні! Якщо коротко - на збірці є під що засумувати і під що поковбаситись, що дурний!


  24. Dnipropop - Резидентура 01 (електроніка) [Snopy, Vortex, Kolyskova] , 9

    Dnipropop - Резидентура 01

    Свіжоспечений музичний лейбл з індустріальної столиці України презентував стильну збірочку похмурої, але дуже якісної електроніки в темно сірих тонах. Дуже Ambietna та tekhnichna спроба познайомити широкий загал українського слухача з високими культурологічними досягненнями діячів з берегів Дніпра. Митці та митцині насипали меду до вух, прямо з електронних полів. Слухати, за можливості, краще ввечері і в якісних навушниках.


  25. HASPYD - Перехрестя Двох Вітрів (метал) [Танок, Дяка, Чорна долина] , 9

    HASPYD - Перехрестя Двох Вітрів

    Чудова колекція автентичних творів в жанрі фолк-метал. Про важку та насичену історію нашої Батьківщини, яку музиканти вдало описують крізь століття. На вас чекає купа музичних інструментів, виразний фірмовий вокал, настрій та натиск. Ідеальна музика для підняття бойового настрою нашим Героям-Захисникам! Особлива увага на трек Дяка!


  26. Cthulhu Rise - Last (інструментал) [Opus 43, Opus 44, Opus 45] , 9

    Cthulhu Rise - Last

    Після 240 прослуханих альбомів думав вже не здивуюсь =) Але тут на обрії замаячила збірка від цього колективу, з дивними назвами треків. Це дійсно справжня краса - поєднання важкенького звучання року, металу та легкого джазу! Крутий саундтрек до посиденьок з друзями, прогулянок та романтичних зустрічей - чому б і ні? Шкода, що цей альбом символічно завершує подорож музикантів гурту в такому складі та з такою назвою, тож, якщо ви теж закохались в музику колективу - є ще два альбоми на 20 треків з таким чарівним музлом!


  27. Degradatus - Degradatus (грайндкор) [Перестройка 2020, Лайкнув твою смерть, Невтішний вердикт, Отупіння] , 9

    Degradatus - Degradatus

    *банувся світ - все реве, все кипить! В ефірі Маніфест боротьби з глобальним Отупінням. УНІКАЛЬНИЙ альбом наповнений звуками та шумами! Хутко одягайте навушники та просто вслухайтесь в це звучання закарпатських молодчиків! Це реально скарб! Махав макітрою всі 15 хвилин альбому. Якщо ти не боїшся шалено страшного та насиченого звучання, краплинки нецензурних виразів, агресії та натиску - вмикай! Бо немає слів, нема сподівань...©


  28. MAKOVKA - Мені й самому норм (електроніка) [Соціофоби, Люди на самокатах, Нічні тролейбуси] , 9

    MAKOVKA - Мені й самому норм

    Навушники мій кращий друг!© Ця музика уповільнює плин життя© Чудова збірка зі спокійними піснями та історіями з життя - веселими та сумними. Щасливих кондукторів не буває багато…©


  29. Renevich - Поки не скінчиться кисень (електроніка) [Поки не скінчиться кисень, Серед світу руїн, Хочу зникнути] , 9

    Renevich - Поки не скінчиться кисень

    Електронні мотиви дуже вдало підібрані до ліричних текстів. Переважно спокійна музика. Під таке хочеться просто забути і "забити" на все та просто послухати приємне звучання творів. Ця збірка , дійсно - яскравий арт об 'єкт©


  30. Ліловий - Тільки рай (лірика) [Тільки рай, Хто скаже їй крім мене, Мурмотіння, Сонце за вікнами] , 9

    Ліловий - Тільки рай

    Гурт Ліловий чудово реалізував музичну версію віршів Юрка Іздрика. Янгольський голос та манера виконання солістки Олени - те що хочеться слухати і слухати ;) Музичний супровід для пісень, як окрема театральна вистава - заворожує та змушує забути все що робив паралельно. Справжня Магія для тривожних і ніжних естетів©!


  31. Mr.Gray - Хто ми є? (метал) [Вмру за вас, Хто ми є, Тримай] , 9

    Mr.Gray - Хто ми є?

    Ненависть, страх, зло та страждання - всі ці милі речі є на збірці від одеських металюг. Цей реліз вирізняється приємним вокалом (після десятку альбомів із скрімо та гроулом) почути простий справжній голос вокаліста - ніби мед на вуха ;) Як на мене, саме з такої версії метал-музики і варто знайомитись з цим напрямком усім початківцям =) Окремі роботи, цілком могли би звучати і на профільних радіостанціях - досить "форматне" та мелодійне звучання, миле вуху. Коли прийде час© всі ми будемо слухати метал і не кривитись! П.С. Обережно з останнім треком , 18+


  32. Vova zi Lvova - Музика радості в бідові часи (хіп-хоп) [Хавай радість, Ти є хто ти є, Життя урагани збороти, Душевний вайб] , 9

    Vova zi Lvova - Музика радості в бідові часи

    СуперВолодя повернувся! Радий знову чути старого доброго репера з міста Лева, музику якого знають і дорослі і малі. Приємно чути на треках збірки і чарівний голос дружини артиста - Уляни Малиняк. Ви тільки послухайте ці дуети <3 Після повернення зі штатів пісні Вови вирізняються соціальними підтекстами та гострою тематикою. Ти є хто ти є - маніфест номер один про віру в себе та віру в життя!


  33. AndYou MC - Зупиняй планету (хіп-хоп) [АМС, Ми на тусі, Вийшов] , 9

    AndYou MC - Зупиняй планету

    Цього разу Пан Андрій© спробував зупинити планету більш динамічним музлом. Тут несеться все - пацани і жінки залітають на біти© ;) Йому не потрібне визнання©, бо Енді - це реальний Актор масових сцен, що круто валить "андеграундний" хіп-хоп для власної насолоди!


  34. Mauser - Self-titled (метал) [Take a chance, Anything, Wanna know, Shelter] , 9

    Mauser - Self-titled

    От що мені не подобається в українських металюгах, так це те як вони шифрують свої україномовні роботи під іноземними назвами =) Яскравий та запальний тому приклад маємо від львів'ян з Маузера. Надзвичайно крутий хадкор-альбом, який не соромно показати людям! Якщо вам до смаку Дике Валиво важкої та водночас мелодійної музики - "велкам ту зе клаб" ;) Магія! Страшно уявити, що може творитись у слемах під сценою на їх виступах ;)


  35. Setoml - Reincarnation (метал) [By The Dark Lake (Біля темного озера), Night Dance (Нічний танець), Their Wings Are Gray Like Spirits (Їхні крила сірі, немов духи), The Shadows Path (Шлях тiней)] , 9

    Setoml - Reincarnation

    Насичена цікавими(і зовсім не страшними) розбірливими текстами збірка важкої музики. Справжнє валиво, що примушує рухати головою в такт! До речі, уважний слухач української метал-сцени може упізнати Сергія Кривов'яза з гурту I Miss my death з його специфічним важким та гучним стилем вокального виконання в цьому проекті! Дуже цікавий реліз, який можна слухати і в холод і в спеку! А ще, до слова, назви гуртів та альбомів в металічному жанрі допомагають відкривати щось нове: Сетомль - назва літописної річки в околицях Києва ;)


  36. Огнеколо - Шлях Воїна (метал) [Предвічна тиша, Сьогодні завтра завжди, Зорепад] , 9

    Огнеколо - Шлях Воїна

    Важкими навколо-язичницькими музичними мотивами можна сповна насолодитись в цій збірці. Прикарпатські музиканти наскільки жваво вшкварюють своє музло, що аж захоплює дух ;) Чудові та головне РОЗБІРЛИВІ(не зважаючи на "страшний" гроул стиль виконання) тексти про предків, свою землю та навколишню природу. Надзвичайно приємно слухати такі насичені твори в навушниках - всидіти на місці неможливо! Круто, що посеред збірки знайшлось спокійній та тихій пісні Зорепад, яка аж заколисує після попереднього шаленства та перед ним :)


  37. Destroy My Hope - 51​.​50 31​.​29 (метал) [Там де виріс ти, Попит, Страх] , 9

    Destroy My Hope - 51​.​50 31​.​29

    Мед у вуха фанатів важкого металічного хардкору ллється від цього релізу! Хлопці присвятили роботу своєму рідному Чернігову. Після такого яскравого та енергійного звучання, що не дає буквально дихнути від натиску аж захотілось його відвідати ;)


  38. Hidden Element - Comparisons (електроніка) [Rplctr9, Being Nervous Is Just Fine] , 9

    Hidden Element - Comparisons

    Танцювальна енергетика з цього релізу аж пре! Тут майже відсутні слова, вся влада надана музиці! Дуже якісне звучання, яке легко завоює танц майданчики не тільки України! Музика не тільки для танців, а ще й для релаксу. Варто лиш одягти навушники...


  39. Hidden Element - Kontinuum (електроніка) [Rplctr6, Kontinuum, Clap Drum Awareness (Cocktail Party Effect Double Mix)] , 9

    Hidden Element - Kontinuum

    Ще одна смачна порція електронної магії від дуету митців! Це звучання просто переносить слухача в невагомий транс. Слухати, мріяти та насолоджуватись!


  40. Funeral Candies - Месу розпочато (метал, рок) [Культ відьомської ями, Катакомби, Буря над Пслом, Шабаш на базилевській горі] , 9

    Funeral Candies - Месу розпочато

    Дуже символічно(хоч і випадково!), що останнім прослуханим альбомом при підготовці огляду став саме реліз від музикантів з міста Полтава ;) В цьому альбомі на вас чекає суміш моторошних історій та страшних музичних оповідок! Будьте готові здивуватись музичному супроводу - це ж справжня насолода для вух усім шанувальникам мелодійного звучання. Таку музику особливо круто послухати влітку біля вогнища, коли друзі зазвичай збираються розповідати страшні історії =) П.С. Алілуя, мої молитви почуто! Альбом доступний на великих музичних платформах!


  41. Rama - Омана (рок) [Вулканічний попіл, Спека, Безодня, Далеко] , 9

    Rama - Омана

    Якщо ви є прихильником рок-музики, то 18 грн за цю круту збірку з 8 “фірмових” композицій – найкраща інвестиція! Ця потужна спека роздає досхочу©, хоча і від спокійної музики(Безодня) гурт не зміг відмовитись. Безсумнівно рекомендую!


  42. Пирятин - Тантра (рок) [СМТ, Тараща, Тантра, Привид] , 8

    Пирятин - Тантра

    Черговий культовий альбом від запальних “центряків-аріїв-аграріїв”. В збірці легко вловити нотки ірландської кантрі музики, якою надихаються музиканти колективу. Серйозні пісні в цій збірці змушують задуматись…


  43. Our Atlantic - Час розваг (фанк) [Момент, Сяйво краси] , 8

    Our Atlantic - Час розваг

    Оригінальне звучання сучасного українського фанку з нотками класичних українських колективів минулих десятиліть. Оригінальний голос соліста – це окрема причина полюбити музику цього колективу!


  44. Кімната Гретхен - Теорія Неймовірності (рок) [Драма Квін, Щастя, Впритул] , 8

    Кімната Гретхен - Теорія Неймовірності

    Неочікувано різнобарвна збірка від "меланхолійних рокерів" з Дніпра, які поступово стали трішки "електронниками". Ну хоча б меланхолія на місці =) Музика має сподобатись, як адептам повільних мелодій(таких тут переважна більшість) так і динамічним прихильникам концентрованої ніжності©.


  45. Довгий Пес - Олскул (хіп-хоп) [Зав’яжу, Страх, Косячок, Журба] , 8

    Довгий Пес - Олскул

    Один зі стовпів сучасного україномовного хіп-хопу видав повноцінний альбом власної творчості. Круте поєднання усіх стилів репу – своє знайдуть і класики старовіри-«олдскульщики» і сучасники фрешмени-«ньюскульщики» Думаю, пора вже Олександру нарешті виходити на широку аудиторію – пристойне ж музло робить дядько!


  46. DEL CANO - TRANS PORT (інструментал) [Vdoma, Costa Oeste, Tranzyt, Kompot, Zaliznytsya] , 8

    DEL CANO - TRANS PORT

    Чудова музика для розрядки, відпочинку та абстрагування від всього зовнішнього. В середині альбому можна навіть зловити якісь мінімальні меланхолійні нотки. Головний профіль збірки - різномаїття видів транспорту та їх особлива атмосфера.


  47. аппекс - Юннат (хіп-хоп) [Дно, Фатал Еррор, Відхідні Дні] , 8

    аппекс - Юннат

    Таку інопланетну музику з рівнем абстракції за 80 варто сприймати такою, як вона є і не особливо порівнювати із "середньо статистичним матеріалом". Аппекс у своєму високоінтелектуальному стилі у 10 треках ділиться власним баченням всесвіту: з його особливостями, примхами та проблемами. Тут немає класичних танцювальних бенгерів, всі роботи витримані в єдиній, трохи похмурій стилістиці. Але тексти - це ніби вперше відкрив енциклопедію і на тебе з перших же сторінок полізли цікавезні розумні слова та їх неочевидні значення! До того ж, Віталій вирішив розповсюджувати свою збірку тільки фізично, "підпільним чином" для обмеженого кола осіб, справді зацікавлених в такій музиці. Тру андеграунд!


  48. Схожа - Схожі (денс) [Гола, Мала, Бути собою] , 8

    Схожа - Схожі

    Ця молода пані стрімко увірвалась до вітчизняного культурного простору і не дарма. По дівочому ніжна лірика виконана таким янгольським голосом - справжня романтика ;) Окремо вирізняється маніфест Бути собою, де ще раз підіймається проблема "штучності" та боротьби за своє Я. Бажаємо Анастасії тільки руху вперед, чим вона і далі займається - штампує нові релізи один за одним!


  49. Ядерна могила - Пропаганда (хіп-хоп) [Бідна пташка, Правда, Невідомі світи] , 8

    Ядерна могила - Пропаганда

    Репер Ядерна Могила завжди виділявся гострими текстами на "навколо політичну тематику", прекрасно завуальовуючи високі сенси в своїх римованих рядках. Окремо слід відзначити оригінальну "співочу" манеру Юрка, якою він вдало користується в приспівах своїх треків.


  50. Артем Бемба - Dog days (рок) [Скраю світу, Танцюю коли сплю, До спільного знаменника] , 8

    Артем Бемба - Dog days

    Приємна атмосфера оточує буквально з перших акордів цієї збірки. Спокійна музика для тихих спокійних вечорів з коханими в ковдрі під комином чи теплих літніх ночей("Dog days" :) ) з друзями у вогнища на природі. Ця музика - заворожує! Життя це теплий пес!©


  51. Alexander Seleznov - Freedom (інструментал) [Deep Dream , The roots, Outcomes] , 8

    Alexander Seleznov - Freedom

    Талановитий барабанщик демонструє краса та магію сучасного джазу в поєднанні з іншими музичними жанрами! Свобода! Цей альбом - можливість наповнитись свіжими думками, відкинути весь негатив та абстрагуватись від навколишнього! Ударні соло зводять з розуму =) Саме цей альбом став останнім прослуханим мною серед безлічі інших українських релізів за 2020, тому точно закарбується в пам'яті ;) Усім джаз, усім барабани!


  52. KYSLA - БУДДА (денс) [Будда, Ніхто не казав] , 8

    KYSLA - БУДДА

    Крута суміш стильної електронної музики, веселої та серйозної лірики з елементами хіп-хопу.


  53. Лінія Маннергейма - Конфіскат (рок) [Де твоя лінія, Ісус із Назарета, Конфіскат] , 8

    Лінія Маннергейма - Конфіскат

    З одного боку потужна, а з іншого досить спокійна музика наповнена глибоким змістом текстів. Прихильникам таланту Сергія Жадана слухати обов’язково! Якщо ви ще й досі не в їх рядах, то це легко виправити – просто послухайте ці тексти…


  54. Тулим & Лірика вітру - Червона кнопка (хіп-хоп) [Дай мені повітря] , 8

    Тулим & Лірика вітру - Червона кнопка

    Реп в класичній формі©! Старий добрий, справжній хіп-хоп з "підземелля" від головного олдскульщика української реп-сцени Тулим та його колеги з Лірика вітру. Ці гострослови© стелять свої прямі рядки як святі. Додайте сюди ще стильних-модних діджейських штучок в музику і отримали музичний кайф для старовірів ;)


  55. Krechet - Пишність (хіп-хоп) [Сорі мама, Літаю, На крапельниці, Поспиш] , 8

    Krechet - Пишність

    Досить незвичний стиль виконання в дусі "нової школи", що явно вирізняється серед цьогорічних релізів у вітчизняному хіп-хопі. Переважно легенький звук та тексти, що не "напрягають". Під окремі треки можна спокійно відпочивати в колі друзів, під окремі погойдати "казанком" в навушниках. Трек про Sony PlayStation точно зайде "молодняку" та геймерам ;)


  56. U.A.R - Залізні хвилі (рок) [Саме та, Блукаючи в пітьмі] , 8

    U.A.R - Залізні хвилі

    Наступна порція якісного року від дніпровського гурту. Місцями спокійний та легенький, а місцями такий міцний та «грубий», як треба Рокерам різних «вагових категорій» буде, що послухати!


  57. Octupus Kraft - Null (метал) [Забуття, Сморід, Океан] , 8

    Octupus Kraft - Null

    Ще одна збірка страшного та важкенного металу, від учасника команди NUG Юрія Дубровського в його суто студійному проекті Octopus Kraft. Тверді щупальця музики цього колективу пробираються в саму середину слухача. Особливо це відчувається на контрасті кількох відносно спокійних шматків композицій посередині збірки та більш важчих далі. Думаю, ідеально буде прослухати цю збірку та альбом від NUG один за одним!


  58. BRAT - Культурний шок (хіп-хоп) [Тримайся, Єрихон, Миру голуби, Зцілюю музоном, Укрзалізниця] , 8

    BRAT - Культурний шок

    Брат простий як двері - читає про те, що відчуває. відверті тексти (з "нелітературними" частинками), переважно на суспільно важливі теми, приправлені ритмічним музлом складають в підсвідомості слухача магічний візерунок. Такий музон дійсно може зцілювати©


  59. Blooms Corda - Sottoportico (лірика) [Форель, Недобудови, Лу] , 8

    Blooms Corda - Sottoportico

    Ідеальний саундтрек для ранків, окутаних густим туманом. Повільні ліричні роботи Данила неквапливо занурюють слухача в меланхолічний котел з тягучим тістом емоцій та додають відчуття абсолютного спокою. Чого вартий тільки соло саксофону в Недобудовах!


  60. Frazé-Frazénko - Naholos na É (хіп-хоп) [Ходить сон, Кориця, Поривчасті, Бог мене любить, Не помрем] , 8

    Frazé-Frazénko - Naholos na É

    Багатогранний митець знайшов канал доставки власних роздумів у якості хіп-хоп треків, тож маємо вже другий повноформатний альбом музики від Олександра! Тут теж є відверті провокативні треки, є роботи з танцювальним ухилом, а є і навколо-філософські тексти. На збірці також присутні симпатичні спільні пісні з реперами Довгий пес, Vikki Flowz та Vova zi Lvova! Цікаво, чи хтось слухав трек-провокацію Грушевський хтось чув?


  61. Chekalov - Братам по Нулям (хіп-хоп) [Шабля, У душі моїй, 333] , 8

    Chekalov - Братам по Нулям

    Не простить вам крові брата...© Дмитро Чекалов, військовий захисник України та його реп-альбом про військових, про боротьбу з ворогом , про кров та броню, про світле майбутнє Батьківщини та Віру... Потужний посил. Раджу послухати неодмінно! Голос гарячих точок на мапі країни... Останній трек "333" це сильно до мурах!


  62. Ницо Потворно - Реанімація (хіп-хоп) [Реанімація, Цікаве життя] , 8

    Ницо Потворно - Реанімація

    У Сергія Гусака дуже цікаве життя©! От він і ділиться його деталями зі слухачами. Мелодійний музичний супровід, життєві прямі тексти без прикрас та купюр - такій музиці віриш одразу. Та й запальне музло просто не дає мляво слухати цю збірку на фоні - повний розковбас ;) Єдине, чого не зрозумів - що тут взагалі робить пісня Сутра?


  63. Levyy MC - УКР РЕП (хіп-хоп) [Тіп Топ, Моя вечірка] , 8

    Levyy MC - УКР РЕП

    Унікальність цього альбому у тому, що він був презентований у якості збірки відео до кожного треку одразу! Не кожен український репер за всю кар'єру зніме 5 кліпів, тому тут вже респект ;) Тут є і круті спільні треки з Olive Taud та Шершнем і потужне валиво сольних робіт. Український реп живіших всих живих і ще роздасть свого. ВІрю, що дуже скоро!


  64. Natural Spirit - Під серпом часу (метал) [Чортів млин, Гори палай, Пан Карачун] , 8

    Natural Spirit - Під серпом часу

    Горить та Палає! Ще один чарівний приклад могутньої музики! Цей голос солістки, надзвичайні речитативи, ці автентичні нотки в музиці та ця магія страшної металізованої музики. Єдине побажання – хотілося б суто україномовний альбом


  65. U:LAV - Лупа (денс) [Теорія, Триденна подорож] , 8

    U:LAV - Лупа

    Магічний вокал поєднаний з крутим електронним звучанням. Збірка чогось казкового та кольорового.


  66. Анна Розумовська - Птах (лірика) [Там де є любов, Птах, Любити] , 8

    Анна Розумовська - Птах

    Аня зібрала до купи всі свої останні наробки і оформила їх у якості альбому. Фанати чарівних дівочих голосів точно занесуть мінімум пару-трійку пісень до своїх списків відтворення. Музичне забарвлення треків теж дуже симпатичне. Таку музику можна "Любити так"!© До слова, тепер Аня творить під іменем Garza


  67. OTOY - CVIT (хіп-хоп) [CVIT, MALA DUTUNA, CHORT] , 8

    OTOY - CVIT

    15 хвилин якісного музла, що, безперечно, здатне загойдати. В'ячеслав володіє словом та цікавим стилем читки. Неочікувано, один з треків артист присвятив внутрішній політиці. Сміливо! Єдиний нюанс, це "мішанина" англійської та української на треках, яка трохи збиває. До правди, за кілька хвилин призвичаюєшся та починаєш вловлювати все ;)


  68. Severoth - Vsesvit (метал) [Вище неба, Срібні Зорі Весни] , 8

    Severoth - Vsesvit

    Дніпряни здавна вміють виливати метал, в усіх сенсах цього виразу! Формально перед нами міні-альбом, але з треками по 11-15 хвилин =)) Тому шукайте де хочете годину вільного часу, щоб повноцінно зануритись в "гнітючу, похмуру, сіру та лиху" атмосферу цієї насиченої мелодійної музики. Ну дууже приємне звучання - магія! Якщо хтось із наших читачів зможе з першого разу розібрати текст пісень на слух - відпишіться в коментарях. Ми будемо знати, що такі унікальні люди існують =)


  69. KHORS - ДЕ СЛОВО НАБУВАЄ ВІЧНОСТІ (метал) [Кришталі осінні, Море моєї душі, Під гострим часу лезом] , 8

    KHORS - ДЕ СЛОВО НАБУВАЄ ВІЧНОСТІ

    Рівнесенькі поетичні рядки присвячені печалі, мороку, туману та всім іншим сумним та сірим природним явищам гарно скомбіновані з похмурою музикою, що насідає на слухача з першої ж миті і до останнього треку на збірці. Не дарма ця збірка присвячена Будинку "Слово" у Харкові та подіям періоду "Розстріляного відродження"...


  70. Korobro - Zoovsim (денс) [Lajky, Perly, Tantsibrood, Vymyhkach] , 8

    Korobro - Zoovsim

    Кач, грув та біт – ось що на вас чекає в цікавезній збірці електронних доробків з хіп-хоп складовою, від людини-оркестра – Павла Коробчука. Доволі незвичний вокал та від цього лише цікавіше.


  71. Onuky Shukhevycsha - Воля або Смерть (хіп-хоп) [Погляд, Закон] , 8

    Onuky Shukhevycsha - Воля або Смерть

    Як кінь троянський – msklі© Чудовий патріотичний реп-альбом на фоні фантастично-потужних бітів! Ця музика з легкістю увійде в плейлисти наших захисників! Величезна подяка артистам, які й самі бережуть наш спокій в лавах збройних сил України! «Голод» по живому б’є прямо в серце, до мурах!


  72. МАХА - 2020 (денс) [Полечу, На глибині, Тут і там] , 8

    МАХА - 2020

    Танцювальні ритми та голос солістки - зачаровують. Тут і там© легко загубитися в такому звучанні. Думаю, таку жваву музику легко можна брати на тренування в зал! Трішки здивувала одна іншомовна пісня в збірці, але то таке©


  73. Karoon - Silska Mistyka (електроніка) [Step, Leleky, Niyak] , 8

    Karoon - Silska Mistyka

    Обережно, ваші вуха атакує мінімал-денс хвиля від родинного дуету Тараса та Валерії. Містика найбільш помітна в треку Niyak. Окремо виділив би круте поєднання обох голосів. Творіть ще!


  74. SHADAZZ - SHADAZZ (електроніка) [Vorskla, Tempo] , 8

    SHADAZZ - SHADAZZ

    Добротна електронна музяка, що намагається влізти в підсвідомість слухача. Без зайвих слів - годяща робота! Накручуйте гучність та тицяйте на Play!


  75. Starless - Lezo (індастріал) [Lezo, Chudovys'ka, Saga] , 8

    Starless - Lezo

    Концептуальна музика на марші! Нова Каховка здавна уміла радувати талантами, тож ось перед нами збірка експериментів в дуже незвичному для українського (пересічного) слухача жанрі, що містить тони різних шумових ефектів та звуків. Це настільки цікаво, наскільки і страшно слухати ;) Психотропні звуки, що не дадуть спокою нікому з вас - рекомендую слухати вночі! Трек Saga сміливо можна представляти на літературних форумах просто зараз.


  76. ΛEV - Хто ми є (лірика) [Самотня Жінка, Губи, Edem, Янгол] , 8

    ΛEV - Хто ми є

    Цікавий формат - чи не кожна пісня в збірці виконана в іншому музичному жанрі. Досить оригінальне рішення. Хоч червоною ниткою крізь всі пісні проходить тема кохання. Справжнє відкриття - пісня про Самотню жінку, що виконано у стилі реггі. Скарб ;) От тільки, що на цій збірці робить іншомовний трек Буся - не зрозуміло :(


  77. Іванка Червінська - Покоси (лірика, фолк) [Покоси, Вербиченька, Петрівня] , 8

    Іванка Червінська - Покоси

    Надзвичайно легка та приємна романтична музика з фольк мотивами та сучасним музичним забарвленням. Від янгольського голосу Іванки мурахи по шкірі забігали табуном! Пісня Покоси - в саме серденько! Якщо ви ніколи не слухали цей жанр раніше - ця збірка стане гарною стартовим майданчиком ;) Окремі пісні також чудово підійдуть для заколисування немовлят.


  78. Льон - З Живого Джерела (метал) [Червоний шлях, Як пройде заметіль, Своє забирає весна (частина I)] , 8

    Льон - З Живого Джерела

    У нас тут проросли паростки Льону, налітай! Покидають сили та не полишає надія!© Пригодницька музика у стилі блек-метал від Льону - це ж готовий саундтрек до піратських чи рицарських саг! Звісно, як і личить справжній музиці з глибокого підпілля, від звучання інколи віє сирістю, важко дослухатись до вокалу, але потужності та навіть агресії через це не бракує! Хотів би я опинитись під сценою на виступі цих молодиків з полів Полтавщини <3


  79. SVRM - Занепад (метал) [У пеклі, Позбавлення, Старість] , 8

    SVRM - Занепад

    Чорний, темний, жахливий та страшний - Занепад з Харкова! Ще один гідний представник жанру метал-музики. Початок треку Позбавлення переносить в романтичну атмосферу якогось морського піренейського містечка, але вже за кілька хвилин слухач опиниться посеред величезного та шумного індустріального міста, на кшталт Кривого Рогу чи Кременчука ;) Цих митців важкої сцени України варто додати до свого плейлиста, одягти навушники і поринути в кількаденну музичну подорож - на вас чекають круті відкриття. Головне - не читайте тексти пісень на ніч ;)


  80. Lost message - Зупини мить, ч.2 (рок) [Гравітація, Фарбуй, GoodBye] , 8

    Lost message - Зупини мить, ч.2

    Важке звучання інструментів - прямо в серденько! Запалу цим парубкам точно не позичати. 5 потужних рок-треків, під які можна пострибати та поштовхатись під сценою якогось фестивалю. Чекаємо літа, щоб втілити цей задум в життя. Відрощуємо патли та готуємо шкіряні куртки ;)


  81. AndYou MC - Принципи провінціала (хіп-хоп) [Принципи провінціала, Новий день] , 8

    AndYou MC - Принципи провінціала

    Провінційний хлопець на біті© та ще одна його збірка. Серйозний лірик та романтик© виходить на стежку "війни з буденністю". В текстах знайшлось місце і для "романтики для дівчат" і про робочу еміграцію до Польщі і внутрішньої кухні українського репу ;) І все це в фірмовій культурній формі "плавного репчика"©. Респект!


  82. Епіцентр Унії - Хавай (хіп-хоп) [Динозаври З Підземелля, Лабіринт, Туман] , 8

    Епіцентр Унії - Хавай

    Стелимо, стелимо, стелимо - руки до стелі!© Маємо сильну збірку робіт останніх років від реп-уніатів. Харизматичне виконання, натиск, потужні тексти - все на рівні. Один з тих хіп-хоп альбомів року, які б я радив послухати. Єдине, що дуже здивувало, це російськомовний трек Зло, в самому фіналі альбому :(


  83. Halepa - Мерехтіння () [Загублена тінь, Кляте щастя] , 8

    Halepa - Мерехтіння

    Написати книгу© про вас не обіцяю, але кілька рядків є ;) Ця збірка невеселої музики нагадує сумну сповідь з власними переживаннями авторки. А ось ця ода Клятому щастю© - це любоу! Єдина моя скарга на розмір збірки - давайте ще!


  84. Palilap - EP (лірика) [krylamy, moimy notamy] , 8

    Palilap - EP

    Навколо ні душі - всі відлетіли© Чудова ситуація, щоб послухати цю збірку ліричної музики. Дивишся на аватарку музиканта на ЗвукоХмарці і думаєш, що зараз вжарить панкуха =) Але ні - це чотири повільних роботи, для прослуховування на самоті. Додайте до свого життя трішки сірості, похмурості та спокою...


  85. Gjallarhorn - Memories, Nightmares, Ash (метал) [Memories, Nightmares, Ash (Спогади, марення, попіл), The Twilight Song (Сутінкова пісня), The Hangmen's Hill (Пагорб шибеників)] , 8

    Gjallarhorn - Memories, Nightmares, Ash

    Херсонські чорні металісти та їх Спогади, Марення і Попіл! Така музика, дійсно, ніби спопеляє слухача. Важке звучання, страшний голос та моторошні тексти та треки по 8-10 хвилин - все як ви любите, шановні прихильники металюгії =) Мелодійне добро, для якого потрібен відповідний настрій та оточення. Обличчя вмить змочив холодний піт© - ось що вас чекає щойно увімкнете цей альбом в навушниках!


  86. * Айсідок - Найкраще (Жанр: хіп-хоп) [Рекомендовані треки: Книга Ілая, В тихому омуті, Minaev, Світ, Ташкент] , 8

    Айсідок - Найкраще

    Реп мій це мій власний простір!© Вийшов з під землі у своє місто мрій та взяв з собою на поверхню великий шмат власної творчості, яку оформлено у повноцінний альбом. Красномовні тексти та потрібні сенси на соковиті біти. Як виявилось (Сонце!), Іван вміє не тільки в соціальні реп, а ще й може навалювати потужного, навіть танцювального хіп-хопу з натиском, як у треці Ташкент! Музика цього молодого чоловіка з Харкова не лишає байдужим, цим словам віриш. Айсідок красень!©



  87. SI Process - Signals (електроніка) [Signal, You, Timer] , 8

    SI Process - Signals

    Стильна електронна магія спокійної музики, що трансформує слухача в стан повної розслабленості та спокою. Попри все, таке добро легко знайде відгук на модних фестивалях сучасного електронного музла!


  88. Battle UP - Твоя кров (метал) [Без жалю, Діти війни, Monochrome, Самозахист] , 8

    Battle UP - Твоя кров

    Спокій панує в твоїй душі!© О ні, про спокій під час прослуховування цього альбому можете забути. Окрім затятих металюг, яких ні скрімом ні гроулом не налякаєш ;) Натиск та запал музикантів так і випирає. Дуже щільне музло! Класична важка метал-збірка. Єдиний момент - двомовність пісень на альбомі - це не моє, мінус 5 треків :(


  89. Shapoval Sextet - Kobzareva Duma, 1976 (джаз) [Sich-Maty, Povernennia] , 8

    Shapoval Sextet - Kobzareva Duma, 1976

    Справжня детективна історія, з альбомом, який було записано ще в 1976 на одному з виступів фестивалю в Донецьку, успішно загублено та віднайдено тільки зараз ;) Певен, таких автентичних козацьких маршів в джазовому аранжування ви ще не чули =) 23 хвилини радості усім прихильникам інструментальної музики і особливо саксофонів!


  90. Zavoloka - Ornament (інструментал) [Ornament] , 8

    Zavoloka - Ornament

    Колекція інструментальних треків для різного настрою. Під таку музику хочеться лежати на канапі з заплющеними очима і мріяти або ж взути кросівки на ноги, навушники на вуха і бігти ;) 40 хвилин магії вам гарантовано


  91. AUDITORIA - Буде (рок) [Завтра не настане, Танцюй] , 8

    AUDITORIA - Буде

    Сумно, а ти танцюй!© Цей слоган якнайкраще описує вміст збірки - запальний початок та сумні і повільніше два останніх треки. Шанувальникам класичного важкого року - бігом вмикати!


  92. Nick Lemon Band - На карточці 500 (рок) [Каділак, Рух] , 8

    Nick Lemon Band - На карточці 500

    Просто життєві історії, знайомі кожному, з присмаком року. Прихильники класичної рок-музики "середньої важкості" збираються до купи і слухають цей альбом!


  93. The Sixters - Світ (рок) [Світ, Вулкани, Серце] , 8

    The Sixters - Світ

    Дуже вболіваю за успіх цією банди юних дівчаток-рокерш, які впевнено рухаються до майбутнього в дорослій музиці(яку вони вже валять у своїх роботах!). Ось і дебютна збірка з'явилась в їх професійному доробку. Як бачите, молодь може не тільки в поп-музику ;) Тільки вперед, Сестрички! Трек Серце - прямо в серденько <3


  94. The Tea Ship - Алгоритми (рок) [Небо має колір, Другу, Нас чекають вдома] , 8

    The Tea Ship - Алгоритми

    Від землі і до межі - кричать моржі!© Порція якісного звуку з Чернігова! Дуже приємне звучання. Тут буде чим підживитись і рок-романтика і любителям послемитись на концертах ;) Окрім двох іншомовних треків, в цілому збірка просто зачарувала! Магія.


  95. NAVKA - Україна в піснях (фолк, денс) [Вербовая дощечка, Цвіте терен, Зеленая рутонька] , 8

    NAVKA - Україна в піснях

    13 пісень в альбомі та 13 кліпів до них! Тільки вже за візуалізацію кожного треку, та ще й в різних, автентичних стилях різних регіонів України Марину варто відзначати теплими словами. Співачку заспівала народних пісень в такому стилі та з таким музичним забарвленням, що ви ще не чули ;) Тут можна як і потанцювати безтями так і пустити сльозу та посумувати вдосталь.


  96. 4K4 - Нетішин 2020 (хіп-хоп) [Djump, Challenge, Я іду] , 8

    4K4 - Нетішин 2020

    Коротенькі та дуже насичені реп-треки від митців з Хмельниччини! Ці модні біти навалюють, як слід. Приємно вразила робота "Challenge" де хлопці окрім речитативу ще й круто заспівали. Проявіть турботу до творчості "пацанів", почніть із себе сам - послухайте цю роботу, гойдає!


  97. Гурт 181 - Довгий шлях (рок) [Довгий шлях, Шкода] , 8

    Гурт 181 - Довгий шлях

    В полку рок-романтиків якісне поповнення! Дуже незвичний та приємний вокальний стиль разом з фактурним звучанням інструментів вирізняють цю малесеньку збірку серед інших.


  98. Ігор Забудський - Акустичний альбом (рок) [Хоч тікай, Все, що маєш в собі, Фішка, Якби ми могли] , 8

    Ігор Забудський - Акустичний альбом

    Справжнє свято на вулиці поціновувачів акустичної музики - ціла година романтичних балад та музичних пригод від музиканта Ігоря. Приємна та легка музика, яка абсолютно не змушує напружуватись =)


  99. Мерсі - Початок (рок) [Зустріч] , 8

    Мерсі - Початок

    Десятихвилинка об'ємного звучання оголошується відкритою! Хоч ця збірка і складається всього з трьох композицій, та кожна з них звучить по своєму. Кожна має власний настрій та мету.


  100. Totenrune - Towards The Universe (метал) [Forest Captive, Ice-Cold Breath, Eternal , Hall Of Lightning] , 8

    Totenrune - Towards The Universe

    І кров кипить поволі(с) Українські металюги дуже хитрі стратеги - поназивають свою музику англійською, а самі співають українською. Тож, щоб послухати україномовного металу ти мусиш обов'язково дослухати збірку до кінця =)) Але ж з таким музлом це зовсім не складно! Хоч цей жанр за суттю має викликати страх, біль та "відразу", але направду це зовсім не так - мелодійна та приваблива музика з фірмовими для стилю елементами. Одним словом, якщо ви ще неслухаєте метал - ми йдемо до вас! Ще б на стрімінгах це музло завжди було :(


  101. Mørkt Tre - Земля забута богом і людьми (метал) [Жертовна кров, Брама ночі, Той, що Прародитель] , 8

    Mørkt Tre - Земля забута богом і людьми

    Збірка важкої, чорної музичної магії з автентичними нотками від талановитих мольфарів з Львівщини. В якийсь момент, слухаючи черговий потужний трек гурту зловив себе на асоціації з переглядом класичного вестерну з погонями та перестрілками ;) Хоч наступної миті, на все тому ж треку "Жертовна кров" вже стало страшно, як від голівудського трилера посеред ночі! От така вона багатогранна природа блек-металу! Морок, страх, темінь та пригніченість бореться з енергією та силою ;) Єдина претензія до більшості металістів України - ВИКЛАДАЙТЕ свою музику і на офіційних музичних майданчиках, щоб слухач міх повноцінно додавати вашу творчість до обраного і слухати по людськи!


  102. Burshtyn - Чортория (метал) [Урвища безміру, Хапун, Закохана відьма та рудий чорт] , 8

    Burshtyn - Чортория

    Класика жанру - альбом зі страшною назвою, гнітючим вокалом та важкою музикою чорнішою за чорне =) Композиції тримають в напрузі та тривозі весь час, тож просто послухати це "добро" на фоні буде дуже вкрай складно (якщо навіть і знайдуться такі сміливці =)) Окремо хочеться виділити прекрасну маленьку музичну п'єсу без слів - Хапун.


  103. Sleepy Andy - Dzen (хіп-хоп) [Dzen, 18.30, Vesna] , 8

    Sleepy Andy - Dzen

    Дуже затишний легкий хіп-хопчик, без грубощів чи нецензурних виразів та зайвого напрягу. Яскравий та басистий музичний супровід зачаровує, особливо в навушниках!


  104. Роман Черенов - І будуть люди (саундтреки) [Варенички, Комедійна тема, Напруження] , 8

    Роман Черенов - І будуть люди

    Музику для одного з найзнаковіших серіалів 2020 року на українському ТБ робив Morphom. Повну збірку музичних тем серіалу ми маємо нагоду послухати окремо. Тут є все: і сум, і журба, розчарування та трагедія, сміх і сльози... Приємна збірка атмосферних інструментальних композицій.


  105. Мілош Єліч - Номери (саундтреки) [Я дуже люблю сніг, 9-ий сам це все вигадав] , 8

    Мілош Єліч - Номери

    Дуже незвично слухати збірку Саундтреків, де для більшості людських емоцій є свій окремий музичний супровід. Крутезне наповнене звучання на кожному треку переносить слухача в якусь специфічну віртуальну атмосферу. Така музика точно змусить вас все ж глянути фільм Номери від режисерів Олега Сенцова та Ахтем Сеітаблаєва!


  106. Berkana - Sea of Solitude (метал) [Sea of Solitude(Море Самотності), Through the Darkness(Крізь Темряву), Wandering Among the Worlds(Блукаючи Світами)] , 8

    Berkana - Sea of Solitude

    Напруження, острах, смуток та пересторога - як мінімум такий набір відчуттів вам гарантовано при прослуховуванні цього атмосферного чорного метал-релізу! Звісно, треба бути готовим до специфічного вокального стилю, але так вже в цьому жанрі повелось ;)


  107. La horsa bianca - Diluvian Beat (рок) [A Missage, The Mouse Principle, Сурми останнього дня (Trumpets of the Latter Day)] , 8

    La horsa bianca - Diluvian Beat

    Легка збірка мелодійної музики, майже баз слів (лиш на двох роботах є текст). Під таку музику хочеться розслаблено гуляти горами та милуватись новими краєвидами ;)


  108. Eskapism - Reminiscence (метал) [A Cry into Oblivion, Reminiscence] , 8

    Eskapism - Reminiscence

    Чорний, атмосферний та мелодійний метал альбом. Все як пише книжка - насичена агресивна музика тисне, а страшний вокал із похмурими текстами навалюється на слухача. Все вищесказане актуально для двох перших треків зі словами. Але є ще й тиха та спокійна композиції для релаксу та забуття - Whisper Of Ancient Times. Краса різноманіття "важкої" музики в повній мірі. Окремий респект за публікацію своєї музики на музичних майданчиках!


  109. drimandr - Тривога (хіп-хоп) [Тривога, Втома, Час] , 8

    drimandr - Тривога

    Сучасне динамічне звучання, романтичні та трохи сумні тексти. Досить незвично чути такі філософські роздумивід молодого артиста. Для димних залів нічних клубів та тусовок з друзями, чи спокійних подорожей на авто.


  110. Inshaya - Z City (лірика) [Каяття, Відкрийте очі, Z City] , 8

    Inshaya - Z City

    Десь на землі є міста без війни - певно там не було людей...© Жанна з музикантами дуже здивувала - після попередніх запальних танцювальних бойовиків не очікував почути таку спокійну ліричну збірку ;) Окрему насолоду отримав від музики в треку Відкрийте очі - ця раптова зміна настрою зводить з розуму і захоплює!


  111. Death Rate a Politics - Death Rate a Politics (електроніка) [Po Kolu, Oj Zli] , 8

    Death Rate a Politics - Death Rate a Politics

    Музика знищення. Хочу кричать і думки ясні!© Порція стильного танцювального електропанку!


  112. Kotra - Namir (електроніка) [Stroboscope city, Delta Movement, Freedom of Attitude] , 8

    Kotra - Namir

    Смачна порція електронного саунду з надривом. Готовий зарядитись шаленою енергією? Вмикай чимскоріш, варті звуки!


  113. Lototskiy - Svitanok (електроніка) [Mriya, Son, Chas] , 8

    Lototskiy - Svitanok

    Мрія!© Стиль та настрій на всіх треках збірки цілком однорідний - спокійна стильна електроніка, що може розслабити та ввести в стан трансу! Береш це запис, вмикаєш в автомагнітолі чи плеєрі з навушниками і їдеш десь далеко!


  114. Kotra - Lement (електроніка) [Lement, Pt. 3, Lement, Pt. 4, Lement, Pt. 7] , 8

    Kotra - Lement

    Важке звучання тонни електронних звуків, що тримає в напрузі переважну більшість часу прослуховування альбому. Яка вакханалія та дикий транс може творитись на танц-майданчиках під таке люте музло можу тільки уявити =) Всім любителям нічних рейвів слухати терміново!


  115. Гурт О - Києве мій (денс) [Там куди я йду, Золота пора] , 8

    Гурт О - Києве мій

    З нового року колектив дещо змістив акценти в музиці – тут вже немає чогось екстравагантного, як Мушечки; супер-меланхолійного, як Вода чи грайливого “аля” Плейбой. Ця збірка наповнена відверто сонячними піснями. Саме така музика спадає на думку, при одному лиш погляді на молоду, активну, усміхнену та життєрадісну солістку Олю Вісім суб’єктивних балів тільки за короткий формат збірки - музику улюблених гуртів хочеться слухати годинами, а тут тільки три повноцінних треки


  116. НастяЗникає - Голосу гілочка (лірика) [Вимикайвайфай] , 8

    НастяЗникає - Голосу гілочка

    Сплутати голос та манеру співу Насті дуже складно. 4 пісні у коронному, ніжному та спокійному стилі. Ми всі щасливі, що Настя таки не зникла і змогла продовжити свою подорож самотужки.


  117. Harmata - Заряджай! (панк) [Гармата, Жопе, 242] , 8

    Harmata - Заряджай!

    Класична панкуха, якої так бракує Хлопаки дають такого смальцю, що просто нереально всидіти на місці! Шкода, тільки, що так мало треків. Хочу ще! Де тут продають квитки на їх виступи?


  118. Palay - Царство Жалю (метал) [Царство Жалю, Стій!Бий!Тікай!] , 8

    Palay - Царство Жалю

    Справжня музика від справжніх металюг! Такі речі дійсно заворожують! Якщо ви навіть ніколи не сприймали таку важку музику - лиш спробуйте абстрагуватись та спробувати дати їй шанс. В цьому жанрі є своя неповторна магія та шарм – 100%. Метал – це не страшно


  119. Tayanna - Жіноча сила (лірика) [Ейфорія] , 8

    Tayanna - Жіноча сила

    За романтичний настрій відповідає Тетяна зі своєю збіркою Жіночної музики. Бажання, примхи, хитрощі та думки дівчат зібрані в одному місці


  120. Квіткіс - Квіткіс (рок) [Мене вабить твій денс, Крюшон] , 8

    Квіткіс - Квіткіс

    Мене дуже вабить цей денс-рок від молодих та запальних Квіткіс. Чудовий дебют! Ще б треки зробити трішки довшими


  121. My Lovely Alien - Satyr & Muse (unreleased) (інструментал) [Satyr & Muse, Anorexia, Pixies Behind My Back, Mars expansion] , 8

    My Lovely Alien - Satyr & Muse (unreleased)

    Чарівні та стильні, переважно неквапливі мелодії для відпочинку та абстругування від оточуючого. Може підійти в якості саундтреку до робочого дня


  122. Lototskiy - Experimental Sound (електроніка) [Mexanizm, Temryava]

    Lototskiy - Experimental Sound

    Ще одна чудова серія з трьох концептуальних безслівних електронних робіт. Атмосфера магії, містики та космічного спокою - ось як це можна описати.


  123. Panchyshyn - Ти робиш мене краще (денс) [Бути собою, Люди]

    Panchyshyn - Ти робиш мене краще

    Остап з командою нарешті зібрав всі свої доробки за останні роки і оформив їх у збірку. Дуже романтична музика з нотками танців.


  124. Христина Лугова - Метаморфози (лірика) [Метаморфози, День цей мине]

    Христина Лугова - Метаморфози

    Альбом романтичних творів-роздумів: трішки меланхолійний та сумний. Повільні аранжування легко підійшли в якості саундтреку до якоїсь любовної історії на екрані, може навіть 18+ (привіт саксофоністу!) ;) Не всім же продукувати веселі і радісні танцювальні бенгери? Інструментальний супровід пісень дуже сподобався, особливо духова його частина <3


  125. Ешелон - Колишні Люди (хіп-хоп) [Захотів так, Хочу бути десь, Тиша 2]

    Ешелон - Колишні Люди

    Доза з 11 треків спокійного, часом навіть сентиментального, репчика від хіп-хоп угрупування в складі 4 артистів. Музичне оформлення дуже сподобалось. Більшість треків вийшли дуже легкими – такі речі круто розслабляють! Закрити очі, абстрагуватись та слухати…


  126. Sasha Boole - Too Old to Sell My Soul (кантрі) [Werewolf Ua, Там буде ніж]

    Sasha Boole - Too Old to Sell My Soul

    Головний шериф кантрі музики країни представив альбом, на 100% зроблений власноруч. До вже знайомої стилістики дещо моторошного та потойбічного, Сашко додав дещицю романтики. Чи не єдиний недолік збірки – лише п’ять з 11 треків україномовні, а хочеться більше


  127. Ganna - Dykyi Lys (джаз) [Witer, Song for Mons]

    Ganna - Dykyi Lys

    Рідкісний джазовий реліз! Ще й отримали цікавезне поєднання джазу та фолку - це заворожує!


  128. Джозерс - Післямова (електроніка) [Останнє прощавай, Краще ніж тепер ніколи не було, Капітан мовчить]

    Джозерс - Післямова

    Хлопці скомбінували в одній збірці як відверто сумні, депресивні пісні так і кілька веселих треків. Очікував цілу збірку чогось молодого, агресивного та панкового, але натомість отримав відносно спокійну музику від дозрілих музичних одиниць ;) Багато філософських роздумів в текстах та меланхолійного настрою. Окремо відзначу спільну роботу з Grisly Faye - дуже гармонічно звучить!


  129. Colotyphus - Before the Sunrise (метал) [Before the Sunrise]

    Colotyphus - Before the Sunrise

    Ліричні(НІ!) пісні про магію ранку та інші супутні природні явища ;) музика в порядку - Потужно, лунко, сердито© Якщо слухати подібну перенасичену енергією музику зранку, перед сходом сонця - день вдастся на всі 100% =) Хоча, спокійні інструментальні треки зі збірки цілком доречно послухати і посерд ночі - містичний настрій та атмосфера спокою вам гарантовані!


  130. Конотопська відьма - Магія ночі (інструментал) [Дідові Спогади Про Далеке Минуле ,Заблукавши В Лісі]

    Конотопська відьма - Магія ночі

    Містична музика без слів. В уяві одразу формуються якісь темні картинки, лячні образи та ситуації. Дійсно, таку магію краще слухати вночі! Готовий саундтрек для фільму жахачки!


  131. Sad Novelist - Холод (хіп-хоп) [Світло, Наосліп]

    Sad Novelist - Холод

    Свіжий музичний подих від молодої крові українського хіп-хопу - об'єднання Світанок з Івано-Франківська. Спокійний музичний супровід, приземленні ліричні тексти - це мистецтво приємно слухати. Одягаєш навушники і зануруєшся у всесвіт спокою, Всупереч усьому зовнішньому Холоду.


  132. Pororoka - Pororoka (фолк) [Crane, Oceans]

    Pororoka - Pororoka

    Уміють же часом музиканти заплутати карти. Яскравий тому приклад маємо від гурту Поророка, які назвали свої україномовні пісні англійськими словами. Чудова збірка автентичної музики в сучасному оформленні. Часом моторошно, часом трішки весело, а часом дуже ніжно – справжній зріз української культури. Ну а голос - заворожує!


  133. - Черкаський Реп Vol.1 (хіп-хоп) [М-44 - Флешбек, Центра - Не дарма, Патруль слів - Мармелад, Карамельне листя - На хвилі]

     - Черкаський Реп Vol.1

    Оригінальна збірка черкаського хіп-хопу з вершками центральноукраїнського репу. Всі парубки пишуть про те що живуть! Є і відносно танцювальне музло, але є і серйозні похмурі тексти. Все як люблять в "підземеллі" репу =) Трохи прикро, правда, що в центрі України частина виконавців все ще співає російською :( Хоч тенденція до зміни становище все ж позитивна.


  134. DAKAYAK - Нетрі (хіп-хоп) [Дакаяк, Нетрі, Діскотєка]

    DAKAYAK - Нетрі

    Андегравнд-реп на марші! Тут є і модний музон, що гойдає і прості тексти з приколами та життєві історії з Нетрів ;) Все ж, ухил збірки на танці та активні рухи!


  135. Pilikayu - Людина доросла (електроніка) [Елон, Алгоритм, Зимова]

    Pilikayu - Людина доросла

    Львівський митець напілікав музики на простих дитячих інтрументах аж на цілий повноцінний альбом. Звісно, це експереминтальна музика зовсім не для масового слухача, але... Вона дозволяє легко зануритись в атмосферу розслабленості, невагомості та віднайти власний внутрішній космос ;) Легка музика для забуття та відпочинку від зовнішнього світу.


  136. Олексій Дячков - Жовте листя (хіп-хоп) [ДендроLove, Жовте Листя, О плюс А]

    Олексій Дячков - Жовте листя

    Ще одна порція мистецтва з самісіньких підвалин мистецьких кіл. Магія ситнетичного звуку та проникливих текстів зачаровує. До слова, мав нагоду побувати на живому виступі митця в липні 2021 року - зі сцени цей молодий чоловік роздає дайбоже!


  137. Злата Огнєвіч - Богиня (лірика) [Богиня, Гола правда]

    Злата Огнєвіч - Богиня

    Лірична Злата постає в образі Богині ліричної музики. Наскільки активно та динамічно починається збірка, наскільки ж повільними та сумними є фінальні треки. Музика для всіх настроїв


  138. Увага - Очевидно (панк) [Пам'ятай, Матадор]

    Увага - Очевидно

    Панки живі! Класичне виконання коротких робіт із важким звучанням на провокативні теми.


  139. Біла вежа - Там де весна (рок) [На папері, Давай, Відбитки, Янгол]

    Біла вежа - Там де весна

    Класичні рок-романтики повертають до справи зі свіжою збіркою своїх ліричних пісень. Така музика є ідеальним саундтреком для похмурої дощової погоди та рефлексії. Блукати містом з навушниками у вухах під романтичний поп-рок - безцінно ;) Окремо виділю трек Відбитки та Янгол - головні хіти збірки!


  140. Джеронімо - Все відбувається (рок) [Все відбувається, Тиша]

    Джеронімо - Все відбувається

    Тиша, тиша, тиша - все чого я хочу© Звучання має сподобатись прихильникам року. Приємна, відносно, легка музика для такого похмурого, можливо навіть плаксивого настрою. Хоч не факт, що вона його аж дуже покращать ;)


  141. Джон Дір - Пригоди (хіп-хоп) [Холода, Капсула, Смарт Хата]

    Джон Дір - Пригоди

    Дружбан з тусовки Кургана та Агрегата вирішив не відставати від старших чуваків, тому видав цілу збірку власних музичних роздумів у тому ж стилі. Жорстка самоіронія та огляд життєвих пригод простих пацанів в цілком серйозному стилі та з дуже ліричним музичним оформленням. Обережно, тотальний суржик!


  142. drimandr - lyho (хіп-хоп) [falling, tremor]

    drimandr - lyho

    Ліричний, повільний, сумний хіп-хоп. Ще не всі у нас в країні(та майже ніхто, насправді) у нас читають про гроші, наркотики та дівчат з автівками, тож надія є ;) Приємна музика, яку не соромно увімкнути і на побаченні з коханою людиною! П.С. Що ж це за мода така робити вкраплення окремих куплетів англійською?


  143. AndYou MC - Людяність (хіп-хоп) [Олди в Офлайні, Миргород]

    AndYou MC - Людяність

    Нечувана продуктивність в Енді в 2020 році. 7 (сім) альбомів за один календарний рік!!!! Уяви і усміхнися© Моментами сумний, часом з гостро соціальним підтекстом, альбом про життя. Андрій добре вміє покласти на біт свої роздуми про буття


  144. Illuminator - Вихід (хіп-хоп) [Тобі, Вулиця]

    Illuminator - Вихід

    Відвертий, але в межах цензури, альбом справжнього репу. Репу, який не намагається нічого нікому доводити! На збірці переважають сумні треки-роздуми, тому якщо хотіли "бездумно" потанцювати під біти - це не той варіант. Хоча, саме біти варто виділити окремо! Слова, що вириваються з демонічних Тенет, вслухайтесь в них...


  145. Авангард - Вдихни (хіп-хоп) [Катафалк, Холдтрейн, Білий шум]

    Авангард - Вдихни

    Повільний та навіть місцями депресивний хіп-хоп цікавить? Слухаючи альбом, мимоволі зловив себе на думці, ніби слухаю "сповідь" пацієнта в кабінеті у психолога =) Артист напряму ділиться своїми переживаннями та думками з проблемами. Холдтрейн


  146. Moon avenue - 44472 (рок) [03.10.2021, Речі які в голові, Emmi]

    Moon avenue - 44472

    Приємна, лагідна та романтична рок музика. Чудова музика для побачень та ліричних моментів.


  147. Ольга Цибульська - По барабану (лірика) [Відьма, По барабану]

    Ольга Цибульська - По барабану

    Міс позитив© Оля круто вміє перевтілюватись в музиці: от зараз вона гаряча зваблива штучка з провокативними текстами, а вже за мить перед нами романтична та сором'язлива леді ;) Приємна збірка із 6 треків, що на на 100% готові до радіо-ефірів.


  148. Chestnut - S.O.V (хіп-хоп) [Якби, Спогади]

    Chestnut - S.O.V

    Меланхолія, роздуми та спогади у легенькому реп-стилі під спокійну музику.


  149. Олексій Дячков - Вечір (хіп-хоп) [Я зітру свою пам'ять, Лузер]

    Олексій Дячков - Вечір

    З винятково контр культурними митцями в нашій країні проблем немає точно! Яскравий представник формації молодих натхнених експерементаторів представляє до вашої уваги цікавий реліз зчудернацькими звуками та провокативними та прямими текстами. Олексій ще не самий негативний персонаж©, я вам скажу ;)


  150. Аппекс - Випадок (хіп-хоп) [ ]

    Аппекс - Випадок

    Випадок із не простих! З вами справжній король абстракції та князь вищих матерій в українському хіп-хопі. Його тексти та теми вражають своїм розмахом та стилістикою. Цього разу від текстів аппекса зовсім не відстає і космічний музичний супровід.


  151. Злидень - Сам собі ворог (метал) [Два цвяхи, Вовк в овечій шкурі]

    Злидень - Сам собі ворог

    Ще один представник жанру “важкенької” музики. Здається, самий голосистий з нашого переліку Звісно, непідготовлений слухач може перелякатись специфічного крикливого вокалу в композиціях колективу , але, як мінімум, фантастично насичену музичну частину варто оцінити! Після прослуховування варто обов’язково загуглити слова пісень


  152. Мері - Снайпери-амури (рок) [Емігрант, В.н.л]

    Мері - Снайпери-амури

    Народні рок-романтики та снайпери-амури країни позбирали свої шлягери останніх років та нарешті видали їх в якості повноцінного альбому на 14 пісень. Це дійсно музика для підручників музичної історії країни, для майбутніх поколінь!


  153. Torban - Strila (фолк) [Strila, Solovey]

    Torban - Strila

    Огляд української музики, а автентичного музичного матеріалу(жанрово), який пройшов не одне покоління не так вже і багато. Як на мене, колективу Torban чудово вдалось вписати український фолк в сучасний світ. Різнобарв'я музичних інструментів та їх звучання вражає!


  154. Sekunda Kota - 68:40 (рок) [Гравітація, Василь Бриль, Укрзалізниця]

    Sekunda Kota - 68:40

    Тягни, штовхай, кохай!© Роздуми та життєві історії у стилі рок з Харкова. Основна ставка в цій збірці зроблена на музичну складову, артисти демонструють свою вправність володіння музичними інструментами - прихильники гітарних соло та всіляких майтерних фішок мають послухати обов'язково ;)


  155. Лія Лі - Нірвана (денс) [Нірвана, Запала]

    Лія Лі - Нірвана

    Суміш модного танцювального звучання та ніжного дівочого вокалу - що ще треба для успішного альбому поп-музики? А кому мало танців в оригінальних версіях - в наявності крутецьку ремікси від MalYar, які зачаровують та вводять у транс ;)


  156. VCHASNO - Чари (лірика) [Зорі, Пастир]

    VCHASNO - Чари

    Дівчина, яку ми могли знати за псевдо Alloise вирішила доєднатись до нашого огляду зі своїм україномовним альбомом в проекті Vchasno. Роботи зучать на рівні, відчувається попередній досвід Алли на сцені ;)


  157. ZLIVA NA PRAVO - Nanovo (рок) [Кричати, Коли запахне снігом]

    ZLIVA NA PRAVO - Nanovo

    На вулиці тихо сонце сідає...© Самий час послухати повноводний альбом від цих запальних парубків, в якому знайдеться своє звучання і для розбишак і для романтиків. Кому там було мало рок-збірок цьогоріч? Поєднання класичного роцку та електронних штукенцій в окремих треках дуже сподобалось, як і простота та відсутність пафосних замашок в текстах.


  158. IMLA - Joker (рок) [Паралельні світи, Сон, Імла]

    IMLA - Joker

    Приємна та не занадто важка рок-музика. Перша частина збірки, своїм спокоєм може навіть приспати(що і сталось з автором огляду насправді:) ) і триває такий стан рівно до пісні під назвою Сон, яка звучить зовсім не як колискова =) Надалі колектив розвалює вже як слід. Тож, якщо налаштовані на драйв, ходіть одразу на другу частину збірки; якщо ж готові до перепадів настрою - вся збірка ваша!


  159. Міра Капітан - Flex voroham (хіп-хоп) [flex voroham, ZNO, dnipro]

    Міра Капітан - Flex voroham

    Це виклик, це провокація, це і є мистецтво! Відверті, часом феміністичні(що це взагалі значить? =)) віршовані рядки на качові біти. Артистка за словом в кишеню лізти не збирається(чого тільки вартий панч про раптом "російськомовних" киян). Тут вам і про легінів, і про провали на ЗНО і про зятя для мами =) Де Міра? Тут, тут, тут!© **показую на сердечко ;)


  160. Alina Pash - Amerikraine Dream (хіп-хоп) [Vysokomirni, GENTLEMAN, N.U.M]

    Alina Pash - Amerikraine Dream

    У наших краях полюбляють журбу...© Аліна вирішила представити на загал свою версію об'єднаної америко-української мрії та в цілому кинула виклик хейтерам. От тільки трохи складно сприймати треки, що виконані кількома мовами одночасно - це збиває. Хоч саме таким і був задум митцині ;) Та серед україномовної частини робіт на збірці є свої хіп-хоп бенгери, які змусять хитати "кабіною" кожного. Потужний музичний супровід пісень - на висоті!


  161. MAKI MAK - Український Реп (хіп-хоп) [Have a Nice Day, На чорній куртці, Візьми]

    MAKI MAK - Український Реп

    Не важливо братан наскільки ти бідний, важливо хто ти сам...© Тринадцять справжніх вуличних реп-треків. Мінімальна цензура в текстах та максимально якісне музло на фоні! Виконавець за міцним слівцем в кишеню не лізе, дарма що це представик культурної столиці - міста Львів =) Як на мене, цей альбом є крутою 100% альтернативою відвертій музиці для молоді від "північних ординців", що заполонила наш простір.


  162. The Lazy Jesus - Original Fighter (хіп-хоп) [Original Fighter, Plyvu]

    The Lazy Jesus - Original Fighter

    Оригінальний боєць, (мов той Багаторукий Шива) з гуртів [О], Дао-парк та інших, представив свою сольну збірку спільних треків з хіп-хоп артистами. Ці біти - мед у вуха! Україномовні треки з Довгим Псом та OTOY - мої фаворити.


  163. Артем Бемба - The Traveler (лірика) [Стріла, Коронація]

    Артем Бемба - The Traveler

    Легенька музика, що зовсім не напружує. Радше навпаки - під таке розум розслабляється та поринає в стан спокою. Але до всього, раджу прислухатись до текстів - цікаві формулювання проскакують ;)


  164. Casa Ukrania & Wiseword.Nidaros - Забуті клейноди Півдня (фолк) [Мандрує віз, Гард, Нерубай]

    Casa Ukrania & Wiseword.Nidaros - Забуті клейноди Півдня

    Ціла історична сага з музичним оформленням у стилі фолк-метал, про пригоди славних козаків на землях півдня України від, власне, музикантів з Одеси та Миколаєва. Такі речі можна сміливо радити старшокласникам, для освоєння історичних подій!


  165. Гоня - Саботаж (хіп-хоп) [Добрий день, Інтро, По правилах]

    Гоня - Саботаж

    Непересічна музика від одного з головних героїв-саботажників новинних стрічок останніх місяців Цікаві реп-історії від учасника гурту Глава 94 на крутих бітах. Довго відкладав збірку на потім бо очікував почути забагато нецензурного, але по факту все звучить досить цивільно та пристойно. Трек «По правилах» – прямо пророчий в історії з Ігорем та його знаменитим інтерв’ю.


  166. ДахаБраха - Alambari (фолк) [Ya Siv Ne V Toy Litak]

    ДахаБраха - Alambari

    Збірка великих(за довжиною) творів від визнаних майстрів сучасного звучання етно-фольк музики. Таку б музику послухати наживо з усіма інструментами та в класичних ресторанах – ви б забули про їжу Та, як на мене, аж занадто спокійна та трішки академічна музика. Вразило звучання музичних інструментів.


  167. Мікроб - Бабай (хіп-хоп) [Бабай, Комарі, Спамами]

    Мікроб - Бабай

    Мікроб з берегів Дніпра змусив звернути на себе увагу ще минулого року, коли видав феєричну збірку з однойменною назвою! Цього разу, вийшло спокійніше, але роботу теж варто послухати. Люблю такий реп – без надмірного пафосу та хизування, про зовсім звичайні речі та простими словами. Бітки, до слова, теж нічого


  168. * Bud'More - Антидепресант (рок) [В чарах кохання, Еміграція, Несе Галя воду]

    Bud'More - Антидепресант

    Майстерна музика з купою інструментів на перетині одразу кількох жанрів: від року, металу, хіп-хопу та панку з фолком! Якось мав нагоду послухати хлопців та дівчат на живому фестивальгному виступі - вміють навалюти добряче! Трек Уміграція мусить стати маніфестом уціх вимушених заробітчан-емігрантів. Арбайтен!©



  169. Конец Июля - Крок (панк, рок) [Панк-рок, Продукт другого сорту, Тксдд]

    Конец Июля - Крок

    Запам'ятаю мене таким, запам'ятай мене живим!© Жвавий музончик на перетині веселої панкухи та ліричного року. Інструментальна частина звукового супроводу звучить цікавезно - всидіти під динамічну музику важко ;) 17 композицій на альбомі - серйозна заявка ;)


  170. Катя Корецкая - Люди-дельфіни (лірика) [Колихай]

    Катя Корецкая - Люди-дельфіни

    Виринай, щоб знову пірнути!© Дівоча лірика-романтика. Думаю, це ідеальний саундтрек для проблемного періоду в житті дівчини. Проблеми ця музика не вирішить, але на душі може стати легше. Але це не точно©


  171. Лев'яче серце - Коли не думається ні про кого... (лірика) [Коли не думається ні про кого..., У човні]

    Лев'яче серце - Коли не думається ні про кого...

    Ці пісні і прекрасні і легкі© П'ять мелодійних композицій, де звучить лиш укулеле та серце. Лев'яче серце! Трохи "розчарували" останні дві інозмені пісні, але позитивне враження від перших трьох все ж переважає ;)


  172. Rday - Тепер ти знаєш (хіп-хоп) [Фрагменти, Маленька]

    Rday - Тепер ти знаєш

    У таких андеграунд-релізах на публічних платформах накшталт ЗвукоХмарки завжди можна знайти купу класного матеріалу! Хай це буде звучати сирувато та бруднувато, але тут, зазвичай, більше сенсів, аніж форми і в цьому є головна перевага некомерційних релізів. Ця музика звучить як є, без прикрас та прилизування. В дебютному альбомі молодий артист з Прикарпаття ділиться своїм баченням на оточуючі події та явища (ох і кліше, вибачте =)). Ваша вподобайка чи прослуховування бодай одного треку допоможе музиканту надихатись на нові музичні експерименти.


  173. Podrezka - Podrezka (панк) [Амфєтамівіна, Робиценачеце]

    Podrezka - Podrezka

    Запорізький електро-панк з вкрапленням хіп-хопу в залі! Під таке динамічне музло дуже важко стриматись від танка та хитання головою. Робиценачеце!© Музика дуже не зле звучить ;)


  174. Mio Vio - Антидот (лірика) [Вечірка так собі, Антидот самотності]

    Mio Vio - Антидот

    Цікаво слухати стало ще з Інтро треку. На збірці знайшлось місце музиці для різних настроїв: є чим запалити на вечірці і є з чим влаштувати романтік з коханою людиною ;) Як на мене "Вечірка так собі" має стати гоовним саундтреком молодіжних тусовок вже зараз! А от за двомовніть альбому похвалити ніяк не можу...


  175. Андрухович & Сон Сови - Коханці Ю - музика до та після роману (аудіоспектакль) [Космос, Цирк Ваґабундо III]

    Андрухович & Сон Сови - Коханці Ю - музика до та після роману

    Музики тут не багато і вона не головна :) Обережно - ця збірка точно не впишеться у відомі вам рамки та канони музичних творів ;) Перетин жанрів аудіо-книги, аудіоспектаклю, джазу, блюзу, класичної та електронноїмузики =) Гурт-експерементатор Сон Сови створили музичний супровід для книги Андруховича - Коханці Юстиції. Магічний голос самого автора зачаровує та змушує прослухати цю штуку до кінця =) Отже, заваріт собі чаю, вмощуйтесь зручно та пориньте у пригоди на 55 хвилин.


  176. Cyllel - When the day goes out (Коли погасне день) (метал) [In captivity of its slow waters (В полоні її тихих вод), And the forest bares its black teeth (І ліс оголяє чорні зуби)]

    Cyllel - When the day goes out (Коли погасне день)

    Є питання до балансу вокалу та музики - дуууже складно вловити спів і особливо тексти(Окремий респект гуртам, які додають розшифровку своїх пісень на bandcamp!). Та питань до музичного наповнення виникає мінімум - все на чорному стилі: мелодично, важко, страшно та похмуро ;) Саме цю збірку я прослухав останньою серед метал-релізів 2020 року. Ось і фінал страждань для всіх хейтерів важкої музики=)


  177. Курган & Agregat - Філософський Клубняк (хіп-хоп) [Кардіомузяка]

    Курган & Agregat - Філософський Клубняк

    Ооо, мені оцей моментік нравиця!© Не часто я слухаю цих екстравагантних парубків з Харківщини, зазвичай обходжу боком засилля суржику, але тут зробив виняток (та і спільні роботи з Даринкою, здається, роблять їх мову все чистішою;)) Ну як тут можна встояти від надпотужної кардіомузяки©, під яку затанцює і мертвий?! Весела, позитивна та провокативна культура на марші ;)


  178. Монтеск'є - Таксі Монтеск'є (лірика) [8 самурай, Осінь на майдані Кліші]

    Монтеск'є - Таксі Монтеск'є

    Тиха та затишна музика. Такі твори хочеться вмикати на прогулянку вечірнім дощовим містом, коли настрій не дуже…


  179. Distinct - Порожнеча (метал) [Порожнеча, Втрата, Смакуй мій біль]

    Distinct - Порожнеча

    Якщо є бажання наповнити свої вуха важким музлом та водночас поринути в меланхолійний світ думок про високі почуття з минулого – вам прямо до альбому від Ужгородських хлопаків. Можу тільки уявити, як воно – побувати на живому виступі метал гурту з таким звучанням!


  180. Kozak System - Закохані злодії (рок) [Бензин, Тікай]

    Kozak System - Закохані злодії

    І хоч Козацька система зараз налаштована на романтичний лад, та на чарівне й Дуже звучання музики колективу це, звісно, ніяк не вплинуло. А яку ж енергетику ці запальні парубки випромінюють на живих концертах…


  181. KULSHENKA - Хто захистить від повені дерева (лірика) [Ліра, Фата Моргана]

    KULSHENKA - Хто захистить від повені дерева

    Збірка спокійної музики від талановитої людини. Складається враження, що артистка виливає нам свою душу на цьому альбомі. Іра може бути, як чуйною та ніжною перед мікрофоном так і веселою та запальною. Тепер черга за більш життєрадіснішою версією співачки


  182. MY EX I - Монстри V (електроніка) [Abstract, Відповіді]

    MY EX I - Монстри V

    Чудова суміш містики та магії, притаманної металістам та електроніки. Цей колектив, з Дніпровським корінням, веде дуже оригінальну дискографію – видають альбом Монстри окремими частинами. Ось зараз і настала черга п’ятого доробку. Шкода, що тільки три роботи. Хочу ще!


  183. SilverTown - ZRADA (рок) [Злам, Зрада]

    SilverTown - ZRADA

    Перші два - це саме те, що мені потрібно!© Суміш стильового року, електроніки та навіть репу! Під таке не соромно і потанцювати! Шкода, що хлопці вирішили додати сюди ще й іншомовний трек…


  184. Wiseword.Nidaros - Альфа [Хрестоматія] Ωмега (дарк фолк) [Пісня друга. ХТО (Тодось Осьмачка), Пісня п'ята. Quid est virtus? (Григорій Сковорода) | Святий Боже (Трисвяте)]

    Wiseword.Nidaros - Альфа [Хрестоматія] Ωмега

    Це, мабуть найнезвичніша збірка 2020 року! Миколаївські музиканти зробили свою музику мало схожою на когось іншого в країні. Звісно, це дуже концептуальна річ не для супер широкого загалу, але подих перехоплює аж бігом! Похмуре, гнітюче, девчому зловіще, важке для сприйняття звучання - та це ж неймовірна краса! Весь час прослуховування не відпускає відчуття тривоги та перестороги... Десяти-чотирнадцяти хвилинні музичні п'єси, перехрещені з читанням псалмів, як вам таке? Всі тексти та деталі є на Bandcamp сторінці колективу


  185. Діля - Колискові (дитячі) [Татова донечка]

    Діля - Колискові

    Діля додав 5 пісень в скарбничку вітчизняних колискових. Вам точно буде чим пригойдувати вашу малечу ;)


  186. Gena Sokolov - Правильне місце (електроніка) [Заточили]

    Gena Sokolov - Правильне місце

    Автор в роздумах на всіх 7 треках. Збірка сірої, гнітючої, навіть трохи депресивної електронної музики, яка все ж не дає себе перемкнути, якщо вже почав слухати. Тримає, "зараза"! Якщо у вас все аж занадто добре, на вулиці яскраво світить сонце чи ваша корова дає більше молока ніж сусідова - сміливо вмикайте цю музику. Попустить в мить! =)


  187. Gena Sokolov - Що це (електроніка) [Тяжкий]

    Gena Sokolov - Що це

    Ще один внесок Генадія, в похмуру електронну музику. Цього разу обійшлося без вокалу, суто музика. Цього разу, це вже навіть трохи розслабляюча музику, якраз для медитацій!


  188. WHATISLOVE NIMAK - Diskoteka (електроніка) [Досить сваритися]

    WHATISLOVE NIMAK - Diskoteka

    Після першого надакустичного альбому, отримати багатший музичний супровід було сюрпризом. Динамічна музика, з долею іронію, гумору та перчинки в текстах ;)


  189. DZOB - deconstruction (інструментал) [Techno 2 (deconstruction by Monotonne), Ethiopian (deconstruction by Danylo Vinarikov Ensemble), Дзвіночок]

    DZOB - deconstruction

    Просто рай інструменталіста! Колектив зібрав купу різножанрових музикантів та переграв свої старі треки в абсолютно різних формах. Тут вам і джаз і класична музика і техно і танці. Так би мовити, "святковий вінігрет" на стіл шанувальників =) Бонусом йде спільна робота з найкращим митцем МС Брехунець - єдина пісня з вокалом на збірці ;)


  190. Can't sleep - шість фото, що привели мене до тями (інструментал) [четверте фото. шия]

    Can't sleep - шість фото, що привели мене до тями

    Одинадцять інструментальних треків для розслаблення, майже без слів. Ідеальний варіант для всіх інтровертів ;)


  191. Буду - Салют (лірика) [Більша частина, Дощу не буде]

    Буду - Салют

    Велика збірка повільних драматичних пісень, переважно про душевні переживання на тлі почуттів. Дуже сподобався музичний супровід треків з легеньким присмаком джазу!


  192. Марний - Винний (лірика) [Камінь, Не соромно]

    Марний - Винний

    Артист додав похмурості в наше щоденне різнобарв'я своєю збіркою роздумів. Мені не соромно© радити послухати цю збірку.


  193. Alice Change - Nimis. Depression, Pt. 1 (лірика) [Ми ідем в нікуди]

    Alice Change - Nimis. Depression, Pt. 1

    Аліса (вона ж Таня ;)) може здивувати - якщо трек починається повільно, це не значить, що співачка не здивує вас потужним продовженням з елементами хіп-хопу/R&B наприкінці ;)


  194. Alice Change - Nimis. Hypomania, Pt. 2 (лірика) [Ніколи і нікого]

    Alice Change - Nimis. Hypomania, Pt. 2

    Відверта спокійна романтика вдало переплітається з динамічними частинами окремих пісень. Музичний супровід на висоті - дуже стильно звучить + сподобалась суміш АрЕнБі та традиційної поп-лірики. "Одна біда" - лиш по два треки українською в обох частинах альбому


  195. Amor Fati - MMC (лірика) [Маленький світ, Щоб не сталося]

    Amor Fati - MMC

    Добра, позитивна музика, що не напрягає ;) Сміливо можна вмикати на фон до свого буденного дозвілля. Хоч YoutubeMusic чомусь і промаркував пісні, ніби там є відвертий зміст та це не так - тут суцільна культура. Останній трек на збірки з жіночим вокалом - дуже цікавий!


  196. DivAdzhu - Неформат (лірика) [Крижана, Всесвіт]

    DivAdzhu - Неформат

    Ця музика, немов справжня музична казка для дорослих. До музичної частини збірки доклав свою майстерну руку Олександр Каспров, якого ми добре знаємо по Гурту [О]. В треку Крижана його стиль аранжування можна впізнати ;) Звучання у треку Всесвіт - це космічна невагомість та суцільний згусток магії! Гарна музика, але шкода лиш дві україномовні роботи :(


  197. ILLARIA - Power (лірика) [Світ належить мені, Нічого не бійся, Сила]

    ILLARIA - Power

    Співачка ділиться з нами своєю силою, а сила її в ліричних піснях. Чудові маніфести людської сили та спроможності робити добро разом із звеличенням потужності природного оточення навколо.


  198. Madnotbad - Madnotbad (лірика) [З тобою, Зірки, Кінцева зупинка]

    Madnotbad - Madnotbad

    Ліричні роздуми, з певними нотками меланхолії. Хоч динамічна пісня Зірки і додає оптимізму ;)


  199. Робаний Йот - НЕ ГРЕБЕ/ТАК СУМНО (панк) [Так сумно]

    Робаний Йот - НЕ ГРЕБЕ/ТАК СУМНО

    Львів'яни з провокативною назвою банди вриваються з порцією якогось дуже вже культурного та причесанного панк-року. У власній черзі на прослуховування, гурт з такою багатозначною назвою все відкладав на потім, але музика виявилась доволі цивільною (навіть без матюків! ;) ). Цікаве, енергійне музло. Та шкода, що лиш дві пісні в збірці.


  200. BrainDead Generation - Кекс (панк) [Свято, Проблеми]

    BrainDead Generation - Кекс

    Жвавого панк-року про любов, про весну, про бухло та добро і зло замовляли? Романтичні якісь панки попались - ні тобі матюків, ні тобі чогось надважкого=) Тож не соромтесь слухати це музло з батьками чи дітьми!


  201. Break IN - ШБ (панк) [Шаурма]

    Break IN - ШБ

    Запальні, веселі тексти про начинку улюбленої шаурми та про бабульок-кульбабок під підїздами в стилі панк. Потужненько ;)


  202. The cow - Chy Dosyt (панк) [Nagno]

    The cow - Chy Dosyt

    Важке та грубе музло, для прихильників потужного звучання, коли слова вокаліста розібрати не просто за музичним "безладом", що його оточує ;) Трек Nagno вражає глибиною думки та серйозності в текстах та крутим музичним оформленням =)


  203. АОРТА - Аритмія (панк, метал) [Падік, Похоть, Руки]

    АОРТА - Аритмія

    Альбом-виклик, альбом провокація! Записати збірку на мобільний телефон, звести власноручно та викласти лише на BandCamp - проти "правил" та "стандартів"! І хоч дуже складно розібрати тексти композицій та все ж головний похмурий сигнал від музиканта вловити можна - до біса норми та усталені правила ;) Ось так і має звучати класичний не прилизаний андеграунд!


  204. МэриЛинор - Город грехов Vol.1 (рок) [Чати, Біжи]

    МэриЛинор - Город грехов Vol.1

    Збірка відвертих роздумів під важкий та щільний музичний супровід. Кожен третій в хаті з краю © Інколи в текстах пробиваються нотки суму, містики та приреченості. Геніям, мабуть, пора бігти!© Настрій та натиск останньої роботи загойдав, як слід!


  205. Break IN - Find Yourself (Знайди себе) (рок) [Що буде далі, Герої]

    Break IN - Find Yourself (Знайди себе)

    Збірка гучних музичних роздумів та моральних дилем від рокерів. Є навіть вкраплення романтики, як без неї ;) Потужного звукового супроводу тут не позичати! Але є у нас свої герої©


  206. Sergey Kroitoru - Хто я є (рок) [Море, Сила волі]

    Sergey Kroitoru - Хто я є

    Класична рок-музика від романтиків для романтиків. Композиція Сила волі, здалось, трішки вирізняється настроєм та темпом - сподобалась найбільше!


  207. Кам'яний гість - Плине час (рок) [Човен, Пити треба менше]

    Кам'яний гість - Плине час

    Спокій та умиротворення. Ось що на вас чекає при прослуховуванні цієї збірки від корифеїв української сцени. 8 мелодичних історій для поціновувачів. Партії флейти та губної гармоніки - one love <3 Пити треба менше - головний веселий хіт альбому!


  208. Chemia - Хімія (рок) [Герої, Будь собою]

    Chemia - Хімія

    Унікальний альбом - поляки записали україномовний альбом! Досить цікаве класичне рокове звучання. Ледь помітний польський акцент в ліриці лиш додає пісням родзинки ;) Всі ж ам'ятають колишнього керівника Укрзалізниці - Войцеха Балчуна? Так от, він грає в цьому колективі!


  209. Проти течії - У пеклі й в раю (рок) [Я буду з тобою]

    Проти течії - У пеклі й в раю

    Ця банда з Кропивницького вміє навалювати, що аж гай шумить! Гучний та потужний рок слухають у пеклі й в раю© Вже з самого першого треку слухач потрапить в саме горнило валива - обережно ;) Хоча потім очікуйте вже на спокійнішу музику, а так хотілось продовження настрою вступної пісні. Від сенсів фінальної композиції "Герої також плачуть" стигне кров - це дуже сильно!


  210. Pavlo Volkov - Думки (рок) [Мамо, Пустий]

    Pavlo Volkov - Думки

    Павло ділиться зі слухачем своїми Думками. Як і в кожного, у автора думки з різною поляризацією - від відвертого песимізму та приреченості до сповненості надіями та вірою у майбутнє ;) Другий варіант пісень слухати приємніше, та не завжди наше життя буває тільки солодким...


  211. Байстрюки - Цвіт Папороті (хіп-хоп) [Цвіт папароті, Швидкість, Кулі на пузі]

    Байстрюки - Цвіт Папороті

    Безкомпромісний, відвертий, грубий, темний, чесний та харизматичний класичний реп з підземелля. 18+ на крутих бітах


  212. YOda - Intro (хіп-хоп) [Чуєш, Як є]

    YOda - Intro

    Ось нам і підвезли "Тру андеграунд шіт"!© Творчі написи та нариси в стилі хіп-хоп. Нуль цензури, нуль толерантності та нуль масок! Музика вулиці та райончиків, як вона є. Кенти, гангстери, кроси ;)


  213. Листи N - Навколо (рок) [Хвора людина, Навколо]

    Листи N - Навколо

    Використання губної гармоніки в музиці - це завжди любов! Колектив з Дніпра, що позиціонується, як "драм-баян-роковий" (та ще купа різних інструментів!) презентував порцію спокійних та часом меланхолійних пісень. Такі добре слухати ввечері навесні чи восени, прогулюючись вуличками міст. Музика для вІдпочинку та затишку.


  214. Matilda - Matilda (лірика) [Як би, Про кішку]

    Matilda - Matilda

    Приємна музика, для спокійних вечорів вдома під каміном;) Деякі пісні з цієї збірки дійсно, мають шалений вплив© Відзначі, що збірка з 10 пісень комбінована трьома мовами


  215. Oles - Слово (лірика) [Слово, М'які Машини]

    Oles - Слово

    Слово має ціну - добирай уважніше!© П'ять композицій в кращих традиціях інді-музики. Краплина роздумів, ложка меланхолії та добра жменя романтики. Приправимо милозвучними інструментами і ось має готову страву - збірку ;)


  216. Svjata Vatra - Svit, Ty Minjaeschsja (фолк) [Gorila Sosna, Shchedryk, Kalyna Malyna 2020]

    Svjata Vatra - Svit, Ty Minjaeschsja

    Ориганільні версії народних композицій у спільному виконанні музикантів з України та Естонії. Не часто почуєш сучасні джазові версії "класичних" українських композицій, які знаєш від діда/прадіда. Чи часто ви, наприклад, чули шотландську волинку в нашому народному фолькльорі? ;)


  217. Наталка Карпа - Колискові (дитячі) [Колискова #1]

    Наталка Карпа - Колискові

    Після народження донечки, Наталка зібралась та й записала кілька колискових. Приємний голос молодої матусі має допомогти усім батькам країни вкладати своїх чад ;) Солодко, солодко - спи моє золотко!©


  218. The Black Sea - Згасає (метал) [Останні надії]

    The Black Sea - Згасає

    Таку музику наврятчи почуєш влітку на пікніках в пересічних людей ;) Але ж цікаво було б глянути як зреагує непідготовлений слухач на таку музику в подібному антуражі. Темний та мелодійний металізований доробок від Дніпровських музикантів, романтичність якого розбавляє тільки похмурий, грубий, потужний та нерозбірливий(все в рамках цього суворого жанру) вокал. Шкода тільки, що маємо всього 2 треки.


  219. Рубікон - Крила (рок) [Крила]

    Рубікон - Крила

    Приємна, відносно спокійна та легка рок-музика, з легким присмаком меланхолії. А тепер до біса балачки – це треба слухати!!!©


  220. Anton Baibakov - Covid19_Period (інструментал) [Etude 1, Home]

    Anton Baibakov - Covid19_Period

    Надзвичайно ніжна, тиха та спокійна інструментальна музика, що прикрашена чарівним дівочим голосом. Ідеальне супроводження для сумних осінніх сірих та холодних вечорів...


  221. Руслана - Молитва світла () [Святий боже (трисвяте), Світе тихий]

    Руслана - Молитва світла

    Руслана дуже здивувала - молитов у вигляді музичних творів я ще свідомо не слухав ;) Думаю, ця музика може бути корисною в літургіяї для просунутих релігійних громад для організацій. Трохи моторошне мінімалістичне звучання, але ж як стильно


  222. 77подъезд - Навіщо (панк) [Навіщо?, Оптиміст]

    77подъезд - Навіщо

    Відносно легкий та спокійний експерементальний панк альбом. В піснях досить песимістичні та депресивні (інколи аж суіцидальні) тексти, тож за гарний настрій слухача потурбувалась музика. Хоч звучання тут все ж дуже специфічне =) Тру андеграунд!


  223. Murmurosi - Bohytun (фолк) [Topolka, Ty Mashyna, Zymuvala]

    Murmurosi - Bohytun

    Переважно акапельні пісні (окрім кількох композицій із музичним супроводом, в тому числі із бандурою від Круть!). Чудова робота в скарбничку українського фолькльору. 44 хвилини фолк-спокою, хоч для непідготовленого слухача така концепція може здатись складнуватою.


  224. ВВ - Закустика (рок) [Дитинство, Червоні коні, Колись]

    ВВ - Закустика

    Олди тут?© Маємо перевиданий альбом культового гурту, оригінал якого вийшов аж в далекому 1993 році, що було записано наживо. Хлопці тут звучать в своєму класичному стилі. Збірка складається переважно з відомих народних творів у виконані Олега Скрипки і компанії та кількох власних в акустиці.


  225. Ignea - The Realms of Fire and Death (метал) [Чорне полум'я]

    Ignea - The Realms of Fire and Death

    Металізована музика, з відмінний жіночим вокалом, що чудово компенсує весь страх та напругу від важкої музики та чоловічого вокалу в пісні ;) Дуже шкода, що тут тільки один трек увкраїнською - з нетерпінням чекатиму ваших нових релізів рідною мовою!


  226. Paganland - Galizier (метал) [Назавжди у серці, Галицька ніч]

    Paganland - Galizier

    Зла, скажена та безкомпромісна музика! Такі роботи постійно тримають в напрузі. Окремо варто попередити про "трішки" провокативні тексти в кількох композиціях, що наповнені своєю специфічною ідеологією та сенсами.


  227. Лавіка - Давай зі мною (денс) [Давай зі мною, Заб'єм на все це]

    Лавіка - Давай зі мною

    На збірочці є музика на різний смак – тут вам і класична поп-музика і яскраво танцювальна і трохи етно-мотивів. Єдине побажання до артистки на майбутнє – не гратись у двомовні версії своїх пісень!


  228. Перший сніг - Чужі сни (метал) [Маски, Шлях додому, Чужі сни]

    Перший сніг - Чужі сни

    Досить спокійна музика, як для такого важкого жанру. Саме цей альбом я слухав останнім зі списку, тому сподівався отримати удар потужністю “на закуску” Мені, здається, трішки не вистачає харизми та настрою в голосі соліста. З таким фактурним музичним супроводом очікуєш на трішки більший драйв. Можливо питання у віці та досвіді Будемо слідкувати далі.


  229. Руслана - Ми вітер (лірика) [Дівоча ніч]

    Руслана - Ми вітер

    Повернення головної амазонки української музики з концептуальним альбомом на захист довкілля. До збірки увійшли переважно спокійні, меланхолійні пісні. Хочеться якось в майбутньому дочекатись і драйвової Руслани, з фірмовою енергією


  230. Тільки світло - Леся (лірика) [Місяць]

    Тільки світло - Леся

    Реінкарнація думок та посилів великої Лесі у чудовому виконанні музичного колективу. В процесі прослуховування збірки можна уявити себе на справжньому літературному вечорі. Музичне оформлення (часом з елементами джазу) заслуговує на окрему похвалу!


  231. Тінь Сонця - На небесних конях (рок) [Вітер з січі, В дикім полі]

    Тінь Сонця - На небесних конях

    Збірка потужного козацького року від культового колективу. Це вже готові марші та славні для бойових підрозділів наших славетних героїв із ЗСУ!


  232. Ульмо Три - Вище висоти (лірика) [Напиши]

    Ульмо Три - Вище висоти

    Коротенька збірочка з легеньким, романтичним та позитивним поп-роком. Така музика здатна легко поліпшити вам настрій. Вмикайтесь!


  233. Чаламада - Піціцько (регі) [Діско, Солонина]

    Чаламада - Піціцько

    Веселі пісні про буття від позитивних парубків із Закарпаття. У колективу гарно вийшло поєднати панк реггі та фолк-музику в одному флаконі. Діско – дуже життєва історія, яку проживала в юності мабуть кожна молода людина + привіт прихильникам легендарних Ottawan


  234. Шосте Чуття - Безмежність (рок) [Танцюй, Безмежність]

    Шосте Чуття - Безмежність

    Ми прийшли – час настав!© Ще один прекрасний приклад мелодійного поп-року від молодих артистів. Легкі мелодії, перевірені часом теми пісень та фотогенічна зовнішність музикантів – цей гурт має всі шанси закохати у себе тисячі фанаток. Лиш дайте їм шанс проявити себе!


  235. Шумоторіка - Королева шумодвіжу (рок) [Молодість, 3:20]

    Шумоторіка - Королева шумодвіжу

    Танцювальний поп-рок від молодих музикантів. Музика про сучасну молодь та для неї. Мрію, аби така музика стала популярною серед молодого покоління! Як на мене, всі завдатки для цього у колективу є.


  236. Andy_o - Рай Ідеаліста (лірика) [Нове життя, Рутинний блюз]

    Andy_o - Рай Ідеаліста

    Стильна барвиста музика, приємний чоловічий вокал, емоційно піднесені тексти – чим не Рай, для шанувальників романтичної музики Ще одна цікава збірка в добірку позитивного та легенького.


  237. AndYou MC - Мої сумніВи (хіп-хоп) [Добросум]

    AndYou MC - Мої сумніВи

    Чого-чого, а дефіциту андеграундного хіп-хопу у нас не було і не буде Ще один вітчизняний реп-партизан навалив 25 треків за першу половину року! Дуже тонко про rap.ua Цікаве поєднання сумних та «жорстких» треків


  238. AndYou MC - Життєвий (хіп-хоп) [Топ]

    AndYou MC - Життєвий

    А тут вже реп з танцювальними ритмами! Альбом просочений настроєм та натиском. Дуже ТОП, Виказую Респект!


  239. AndYou MC - У країні цирк (хіп-хоп) [Це моя земля, Instagram]

    AndYou MC - У країні цирк

    Соціальний альбом про оточуюче становище в країні та світі. Приємне відкриття! Ці круті біти западають в саму душу… Треба боротися!©


  240. Bilodo - То є любов (лірика) [ТЛЖБ, Різнокольорово]

    Bilodo - То є любов

    Приємна збірка якісної поп-музики. Музика для молодих та закоханих Ритмічний Маніфест Твори Люби Живи Люби – справжня танцювальна прикраса цієї збірки!


  241. Chestnut - Саморобок (хіп-хоп) [Слуyyхай, Не дивлюсь по сторонам]

    Chestnut - Саморобок

    Ще один цікавий представник реп-підпілля! Оце так так – хіп-хоп лірика! Артист з непритаманним для репу спокоєм та плавним ритмом начитав альбом цікавого репчику. Таке легке звучання підійде навіть для вечірніх романтичних вечорів перед каміном Відчувається, що людина робить свою музику від душі щиро радіє навіть сотні прослуховувань на SoundCloud, не женучись за славою та хайпом. Респект!


  242. Chestnut - Весна (хіп-хоп) [Весна]

    Chestnut - Весна

    Ще одна, весняна міні-збірка від молодого та продуктивного репера. На серці радість, від такої легенької музики! Я готовий закривати очі на, можливі, технічні чи текстові недоліки в цій музиці, але це звучить дуже круто - Романтика так і пре!


  243. Chestnut - Zelenie Trava (хіп-хоп) [Бриліантовий щур, Хода]

    Chestnut - Zelenie Trava

    Дуже продуктивний молодий чоловік цей Chestnut – три збірки музла за пів року! Знову цей, вже фірмовий, легкий вайб та простота! Звісно, це зовсім не музика для масового слухача, але своїх прихильників такі твори можу отримати легко


  244. Golardis - Зупиніть планету (хіп-хоп) [Зупиніть планету, Твоя мала]

    Golardis - Зупиніть планету

    Справжній андеграунд, але з мінімумом нецензурного! Часом злі, часом романтичні, іноді навіть танцювальні треки в збірці. За музичний супровід свого репу окремий респект!


  245. Granat - Dusha (рок) [На Івана, Літечко]

    Granat - Dusha

    Досить незвично чути етно музику в потужній рок обробці. Вийшов могутній коктейль – кожну пісню цікаво дослухати до кінця, особливо музичні прийоми


  246. H O R E Y - HOREY (лірика) [Хто ти, мабуть]

    H O R E Y - HOREY

    Збірка приємного спокійного та мелодійного. Для наступів меланхолії(трапляються з кожним) ця музика підходить ідеально. Справжній андеграунд в нашому огляді! Цікавий квест - Спробуйте знайти музику цього колективу на великих музичних платформах? Наразі, слухати можна лише на SoundCloud


  247. Horey - Bud’ soboiu (електроніка) [Напрямок, Що це було]

    Horey - Bud’ soboiu

    Ще один витвір гурту Horey – цього разу у більш популярнішому електронному жанрі. Під таке не зле й потанцювати. Звучання вражає. Такий Напрямок мені до вподоби! Чекаю чистовий варіант на музичних стрімінг майданчиках.


  248. Jonathan Livingston - Дурман (лірика) [Храм]

    Jonathan Livingston - Дурман

    Чорно-білий постер до міні-альбому дуже яскраво описує відчуття, що наповнюють вас після прослуховування такої специфічної музики. Містика, острах, фантомні звуки та пересторога… Там де грає орган і не пахне ладан!©


  249. Living Incarnate - Рефлексії примирення (рок) [Сон, Двійники]

    Living Incarnate - Рефлексії примирення

    Цікава збірка “сумної” рок-музики. Ідеальні саундтреки для рефлексії, на кожен день Слухаючи альбом, зловив себе на думці, що ця спокійна музика дозволяє розслабитись та абстрагуватись від зовнішнього світу. Єдиний мінус – один трек російською.


  250. YAD band - Tvoya Pandemia (панк) [Misto]

    YAD band - Tvoya Pandemia

    Коротенька збірочка панк-музики від Ядових розбишак. Драйвове музло з текстами на грані фолу з елементами протесту - класика Шкода, що дуже мало музики – хочеться більше!


  251. * DRIMAbeats - Придумані Звуки (інструментал) [Колір життя, Мій космос]

    DRIMAbeats - Придумані Звуки

    Легка, спокійна музика урівноваження. Ідеальна для сну, роздумів чи залипання у вікно під час дощу! І хай весь світ почекає...



  252. * Stereopalto - Півмузики (рок) [Бидлоти немає, Пластилиновий сон]

    Stereopalto - Півмузики

    Проста, приємна лірична музика про буденні речі, що не напружує слухача. Прихильники гітарної музики - рекомендую!



  253. Gorim! - Буря (лірика) [Уві сні, Спалахи]

    Gorim! - Буря

    Якісна та стильна музика, на перетині різних жанрів. Хорові вставки у треку Уві сні – прямо в серденько! Ще б отримати суто україномовний альбом – ціни б не було


  254. Sun Zu - Лик (хіп-хоп) [Діти, Початок, До Вищого]

    Sun Zu - Лик

    Ми просто діти, ми хочемо радіти!© Щира, сира, прямо з печі, музика з глибин. Автор любить просто почитати реп© Тут про буденне оточення - мінімум пафосу та прилизаних ходів. Якщо ти цінуєш саме це в репі - тобі сюди!


  255. Signals Feed The Void - S/T (рок) [Не твоя біда, 24х7, Мертві дерева]

    Signals Feed The Void - S/T

    Досить спокійна музика, яка за екватором треків в збірці стала ще повільнішою та меланхолійною. Таке звучання ідеально підходить для прослуховування в дощову погоду. Фінальний трек альбому точно сподобається люителям містичного та страшного ;)


  256. Fraze-Frazenko - Безсмертна класика (хіп-хоп) [Vyzvolna Viyna, Tykhi vbyvtsi, Lyubov]

    Fraze-Frazenko - Безсмертна класика

    Неординарний альбом, яким, здається, автор кидає виклик! Виклик сталим нормам, стилям та складу речей в суспільстві Найнеоднозначніший трек альбому, звісно, дорослий Smokchy. У сміливості, харизмі та унікальності цьому виконавцю та його альбому не відмовиш! Та й спільні треки з іконою вітчизняного хіп-хопу - Vova zi Lvova вийшли дуже крутими…


  257. Riasni Drova Consort - Середини (інструментал) [Stella splendens]

    Riasni Drova Consort - Середини

    Чи не найоригінальніша збірка 2020 року! Концептуально, експериментально, зухвало! Справжні митці-імпровізатори пропонують ось таке своє бачення на живе, неприкрашене звучання. Культурне підземелля в усій красі! Щоправда, на останньому треку вуха вже трохи втомлюються від дивакуватих звуків :(


  258. Юля Лущинська - Палаю (лірика) [Капучино, Тіло]

    Юля Лущинська - Палаю

    За старання плюс, але наповнення не зовсім вразило. На частині треків відчувається вплив української "естради" початку 2000, що дуже дивно чути від такої юної артистки, за творчістю якої ми слідкуємо давно. Як на мене, Юлії варто акцентувати увагу на молодіжній тематиці і не сильно занурюватись в "естрадний жанр". Всі ми любимо свою країну та її музику, але "Пісня про квітучий край, соловей співає на калині"© аж занадто "стереотипне кліше". Дивно бачити ці дві роботи (+Вязанка) на збірці під назвою Палаю ;) Хоча, звісно, свій слухач і для такого стилю знайдеться. А от за трек про улюблене місто Дніпро - окремий респект! ;)


  259. WHATISLOVE NIMAK - Bezdiploma (лірика) [Я і лелека, Поліція, Медреформа]

    WHATISLOVE NIMAK - Bezdiploma

    Збірка повільних ліричних та, часом, веселих роздумів під акустичний супровід гітари. Класичний репертуар для когорти друзів на пікніку з багаттям. Пісня присвята Уляні Супрун здивувала :)


  260. Cios - Emigrants (панк, рок) [З нами іди, Один спільний голос]

    Cios - Emigrants

    Кому там ще потужної музяки треба? Трек "Один спільний голос" годиться для будь яких протестів на вулиці, готовий маніфест ;) Шкода, що треків українською лише два - це ж сила! Вальнули так вальнули хлопці ;)


  261. Прикрути - День тиші (рок) [Нічна, Зима, День тиші]

    Прикрути - День тиші

    Акустичний музичний супровід цієї збірки створює приємну дружню атмосферу. Прості слова з народу, зрозумілі кожному. Зима, вечір, комин - ідеальна атмосфера для прослуховування такої музики. Але раптова зміна жанру з вкрапленням речитативу на треку День тиші дуже сподобалось, цікавий хід ;)


  262. REDNOKK - В ТРЕНДІ (хіп-хоп) [Вона любить реп, Стіни]

    Повільний та спокійний реп без понтів, прикрас та викрутасів, що мав би пробуджувати бажання жити© Артист просто записав покладені на біти роздуми. Такий він голос андеграунду, як він є.


  263. Dendi Zara - ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОН (хіп-хоп) [Intro, Болото, Хороший день]

    Dendi Zara - ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОН

    Все, що я зробив - мені в кайф!©В цьому і є весь Назар: все що він пише - він робить в своє задоволення. Насправді, це крута позиція для самостійного музиканта - не гнатись за трендами та шукати вигоду, а просто писати про те що болить. Єдиний нюанс з таким андегравнд підходом, важко розраховувати на якусь монетизацію своєї творчості :( Динамічна музика на збірці здивувала, бо чомусь очікував слухати сумну збірку пісень рефлексій, але ж ні - Денді навалює, як слід ;) Особливо вклався артист в поливання популярних артистів та їх способом досягнення успіху =)


  264. Тельнюк:Сестри - Тельнюк: In Jazz (джаз) [Жовта кульбаба]

    Тельнюк:Сестри - Тельнюк: In Jazz

    Легенька джазова музика. Тексти прості та доступні кожному, що не змушують слухача зайвий раз напружуватись над роздумами про сенс буття ;) Гарна збірка для ресторанів із живими музикантами на сцені!


  265. XENELAS - The lost tapes (хіп-хоп) [Suicide, Ексгумація]

    XENELAS - The lost tapes

    Оце так незвичайна суміш непричесаних потойбічних моторошних тем та хіп-хопу! Ідеально підійде для прослуховування пізно вночі на свіжому повітрі десь посеред дикого лісу.


  266. AndYou MC - First on Moon (хіп-хоп) [Бидлом стать]

    AndYou MC - First on Moon

    Тут Андрій, який любить Енеїду, нарешті виказав місце свого народження – Миргород! Ці мізичні частини на треках «Бидлом стать» та «Я не Елджей» – це щось космічне! Дуже здивований наявністю російськомовного треку на цій збірці Хай це буде єдиним невдалим експерементом! Розвивай укро-реп©, це Треба, це РОБЕ!©


  267. Big Rostik - Грейтест хітс (хіп-хоп) [Пепсі кола]

    Big Rostik - Грейтест хітс

    Великий Ростислав дуже нахабно увірвався в хіп-хоп тусовку своїм претензійним міні-альбомом. Хоч ніхто ніколи не бачив цього пафосного Номера #1, але є припущення, що за цим Довгим нікнеймом криється доволі відома особа, яка вже представлена в нашому огляді тут Шкода, що кожен трек містить вирази 18+, але це і був задум Ростіка.


  268. Dendi Zara - ЩАСТЯ І УСПІХ (хіп-хоп) [Електрон, DEШО]

    Dendi Zara - ЩАСТЯ І УСПІХ

    Ще один, культовий представник справжнього хіп-хоп підпілля, людина-оркестр і юрист і бізнесмен і таксист видав черговий альбом своїх реп-робіт. Тексти вийшли простими та легкими, а Біти у Назара симпатичні Цей реліз варто прослухати, принаймні для того, щоб дізнатись секрет Щастя та Успіху від автора, який багато років в ділі, та не суперстар©


  269. РЕНДЕР - PUNKLIFE 3 (панк) [Я Обов'язково Виживу]

    РЕНДЕР - PUNKLIFE 3

    Потужна музика, протест та виклик в текстах з купою не літературних виразів – чого ще очікувати від панків, назва одного з треків в яких «Я по***, мені Панк» =)) Доволі цікава сумі панку та хіп-хопу.


  270. Popizdaleku - Хімія (гумор) [Я в нірвані на дивані]

    Popizdaleku - Хімія

    Обережно, концептуальний матеріал. Мабуть це і є мистецтво...© Весела музика, для обраних поціновувачів жанру гумор-музики. Безперечно, такий стиль дуже зайде на святкуваннях днів сіл та містечок ;)


  271. КозачоК - Реслінг спорт справжніх чоловіків (хіп-хоп) [Реслінг спорт справжніх чоловіків]

    КозачоК - Реслінг спорт справжніх чоловіків

    Козачок навалює в своєму стилі - без цензури та прикрас. Цього разу ним оспівано чоловічі двобії в прямому та переносному сенсах. 18+


  272. Umruka - Oceania (лірика) [Океанія]

    Umruka - Oceania

    Океан меланхолії та автор. Лаконічний музичний супровід, робить пісню схожу на вірш. Шкода, лиш, що тут був тільки один україномовний трек.


  273. F_SVALKA_F - Легендарне Рево (хіп-хоп) [Чорний Хайп]

    F_SVALKA_F - Легендарне Рево

    Дика дичина. Така творчість - справжній виклик. Але це і є мистецтво...©


  274. Таісія Повалій - Ейфорія (лірика) [Ейфорія, Алло, Любиш-люби]

    Таісія Повалій - Ейфорія

    Моральна дилема - включати збірку від такого неординарного персонажу в нашій країні до свого огляду чи проігнорувати? Все ж вирішив просто зафіксувати для історії ;) Здається тут я вперше свідомо послухав її музику. Композиції на цій збірці, а особливо трек Ейфорія, перевернули моє уявлення про її творчість, бо склалось враження, що слухаю модний танцювальний трек від 20-ти річної артистки - сучасне музичне оформлення гойдає не на жарт! От як могла б та мала б звучати музика дорослих артистів ;) Якби не одіозність артистки ці пісні звучали б на радіо. А так, хай щастить ©


  Буду радий підказкам/рекомендаціям у коментарях, якщо якась україномовна музична збірка пропущена у нашому списку.

  Діліться також своїми вподобаннями за 2020 рік в коментарях.

#СлухайУкраїнське #українськіАльбоми

Коментарі

Дописати коментар

ВСІ

Українські музичні альбоми 2021 року. Повний каталог та огляд

Українські музичні альбоми 2022 року. Повний список та огляд